POKER NA MARAKANI: Razigrana Srbija razbila Sloveniju

Fudbaleri Srbije savladali su Sloveniju rezultatom 4:1 u meču grupe 4 „B“ divizije Lige nacija.

Selektor Dragan Stojković Piksi je pri izboru tima učinio ono što je najavio na konferenciji uoči meča.


Među prvih 11 je bilo samo trojica startera iz meča sa Norveškom, debitovali su od prvog minuta Erhan Mašović i Đorđe Jovanović, dok je napadač Makabija zaigrao u napadu sa Mitrovićem. Formacija sa dva napadača je nešto što je Piksi takođe najavio.

Upravo je Jovanoviću pripao uvodni deo meča kog se možda i neće sećati po dobro. Najpre je imao sjajnu poziciju za šut neposredno ispred gola, ali je uputio visok i neprecizan udarac. Kao da je to unelo nesigurnost nekadašnjem igraču Čukaričkog koji je nekoliko minuta kasnije u kontri „orlova“ izbio sam pred Jana Oblaka. Umesto da šutira proigrao je Mitrovića koji je trčao paralelno sa njim. Tačnije je proba jer je lopta otišla daleko od igrača Fulama.

Ipak, što nije došlo tad za Mitrovića jeste u 24. minutu kada je Lazović izveo korner sa leve strane, a na prvoj statitvi je bio Milinković–Savić. Udarac veziste je odbranio Oblak. Tačnije, uspeo je da loptu odbije samo do druge stative gde je čekao Mitrović i sproveo je u nebranjeni deo mreže.

Samo šest minuta minuta je trajalo slavlje Piksijevih fudbalera kada je posle prelepe i brze akcije Rajkovića na golu Srbije lobovao Stojanović. Na žalost po ekipu Matježa Keka, to je bilo sve što smo videli od njih.

Po povratku sa pauze na terenu je postojao samo jedan tim. Ponovo je Srbija bila bolja u drugom poluvremenu, kao i na meču sa Norveškom, samo što su to ovoga puta krunisali sa tri gola.

Prvo je prednost vratio Milinković-Savić posle još jednog gola nakon kornerna, a rezervisti u vidu Tadića, Jovića i Radonjića su se pokazali kao pun pogodak. Kapiten Srbije je upravo asistirao vezisti Lacija, a potom i Nemanji Radonjiću u drugom minutu nadoknade za četvrti gol „orlova“.

U međuvremenu se u strelce upisao i Luka Jović, udarcem glavom nakon centaršuta Andrije Živkovića koji je bez greške igrao po desnoj strani.

Srbija naredni meč u Ligi nacija igra za četiri dana protiv Švedske koja je u drugom meču ove grupe slavila protiv Norveške.

 


Be the first to comment on "POKER NA MARAKANI: Razigrana Srbija razbila Sloveniju"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*