TEODOSIĆEV DEBI: Posle „dremanja“, Zvezda razbila Albu

Ubedljiv trijumf crveno-belih.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Albu u polufinalu pripremnog turnira u Minhenu rezultatom 74:56.

 


Zvezda je nešto sporije ušla u utakmicu, ali su nakon nešto neizvesnije prve četvrtine uspeli da u drugu uđu vođstvom 18:17.

Bilo je primetno da crveno-beli još uvek nisu uhvatili pravi ritam, a veliku pažnju privukao je ulazak Miloša Teodosića u igru, čime je zabeležio i prvi nastup za Zvezdu otkako je parafirao ugovor sa timom sa Malog Kalemegdana.

No, već od druge deonice izabranici Duška Ivanovića su ubacili u „brzinu iznad“ pa su na poluvreme otišli sa četiri poena viška, 40:36, ali su bili dominantni u odnosu na rivala, koji je tek povremeno uspevao da pokaže kvalitet.

 


Zvezda je nastavila u trećoj deonici da blista, razigrali su se košarkaši u crveno-belom, a svojim potezima je oduševio i Jago Mateus, koji je ne samo bio siguran u prenosu lopte, već je i pogađao sa distance.

U drugom poluvremenu Ivanovićevi puleni su ubacili u brzinu iznad, iz minuta u minut bili sve ubedljiviji, pa su na kraju došli i do ubedljivih +18 i plasmana u finale.

Zvezdu je do trijumfa predvodio Luka Mitrović sa 16 poena, Adam Hanga je dodao 10, Nemanja Nedović i Rokas Gedraitis su ubacili po 8. Teodosić je na prvom meču u Zvezdi oduševio pre svega kao asistent (sedam dodavanja za poene), Nemanja Bjelica je ubacio četiri poena, Marko Simonović sedam, a Jago dos Santos je pogodio dve daleke trojke za šest poena.

U finalu će crveno-beli odmeriti snage sa boljim iz duela Virtusa i domaćeg Bajerna.

Finale je na programu u nedelju od 18 časova.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "TEODOSIĆEV DEBI: Posle „dremanja“, Zvezda razbila Albu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*