BAHAROV TRIJUMFALNI DEBI: Zvezda rutinski slavila na stadionu „Radomir Antić“

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su prebrodili prvu utakmicu na letnjim pripremama pred novu sezonu, jer su savladali selekciju Užica sa 3:1 (2:1).

Strelci za tim Baraka Bahara, koji je tako na svom debiju na klupi Crvene zvezde upisao i prvu pobedu, bili su Jovan Mijatović (19′), Aleksandar Katai (42′) i Marko Gobeljić (63′), dok je za domaće mrežu pogodio Nikola Lazović (32′).

 


Novi trener, novi golman, novi  kapiten kluba iz Ljutice Bogdana, svi zajedno su dočekali ekipu iz Užica, pošto se Zvezda prethodnih dana priprema na Zlatiboru.

Crveno-beli su predstavili Omrija Glazera na golu kao zamenu za Milana Borjana, Miloša Milojevića je na klupi zamenio Barak Bahar, a Borjana je kao kapitena zamenio Aleksandar Dragović.

Iz kluba su pre odlaska na Zlatibor pričali sa jednim od najiskusnijih u ekipi i ubedili ga da ostane, a naslućivalo se da će baš on dobiti kapitensku ulogu. I dobio ju je od prvog minuta na stadionu na kom je Zvezda šutirala čak 15 puta na gol rivala.

U 19. minutu je Zvezda odigrala prvu pravu akciju gde je protivnika stavila korak iza.

Vigo je dobio pas u šesnaestercu rivala, udario ga je po nogama jedan od igrača iz Užica i Vigo je pao.

Sudija nije zaustavio igru jer je lopta stigla do Stefana Mitrovića, koji je lepo spazio Jovana Mijatovića na desetak metara od gola, prosledio mu je loptu i Mijatović je gađao dole udesno i pogodio je bez problema za 1:0.

Dotle je upravo mladi špic imao jedan udarac sa distance dosta pored gola, a još jedna akcija Zvezde u 14. minutu nije krunisana golom ili opasnijom šansom.

Marko Stamenić se u 22. minutu već našao u šansi za 2:0, kada mu je Katai poslao po zemlji pas sa leve strane.

Marko je slabo šutirao i propustio je šansu da iskoristi to što je rivalu ušla „voda u uši“.

Novi kapiten Zvezde je u 27. minutu bio u duelu sa Nikolom Tasićem, golmanom tima iz Užica, i golman je izvukao deblji kraj posle prekida koji je izveo Gelor Kanga.

I baš u momentima kad se činilo da crveno-beli preuzimaju potpunu inicijativu, mladi krilni igrač Nikola Lazović je pritisnuo Nemanju Milunovića na njegovoj polovini.

Milunović je gurnuo loptu glavom pokušavajući da pobegne Lazoviću, ali se spetljao, izgubio loptu, i igrač selekcije Užica je sa ruba šesnaesterca poslao savršenu „kiflu“ preko istrčalog Glazera koji se našao na ničijoj zemlji za 1:1.

Stamenić je već u 36. minutu imao novu dobru šansu da vrati prednost Zvezdi, ali je posle njegovog udarca glavom lopta samo okrznula stativu. Koji minut kasnije posle šuta Mijatovića otišla je još jednom pored gola.

 


Zvezda je do prednosti uspela da dođe u 42. minutu kada je Mirko Ivanić prebacio loptu na desnu stativu za Mitrovića, ovaj ju je podigao i vratio u peterac, gde je Milan Rodić zagradio jednog igrača, a Katai je šutirao pravo u mrežu za 2:1 pred poluvreme.

Bahar je u nastavku potpuno promenio postavu, pa su šansu dobili neki od mladih talenata poput Jovana Šljivića ili Nikole Mituljikića, ali i pojačanja u vidu Edmunda Ada.

Kapitensku traku je poneo Srđan Mijailović, a Slavoljub Srnić je imao prvi pokušaj i šut ka golu Užičana.

Probao je Mituljikić, a Šljivić je posle fantastične piruete probao da mu namesti pogodak. Već u prvih sedam, osam minuta Zvezda je na sedam šuteva iz prvog dela dodala još tri, samo što se rezultat nije menjao.

Promenio se tek kada je Marko Gobeljić istrčao napred tek što je isteklo sat vremena igre i kada je pokupio odbitak na desnoj strani iskosa, pre nego što je šutem u dalji ugao savladao golmana ekipe Užica za 3:1.

Mladi Šljivić i Mituljikić su nakon toga imali još nekoliko solidnih akcija, Zvezda je pretila i pogodila stativu u završnici susreta, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Crveno-beli sada imaju naredni meč u četvrtak protiv Borca iz Banjaluke, a potom putuju u Rusiju na onaj konkretniji i teži deo pripremnog perioda.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "BAHAROV TRIJUMFALNI DEBI: Zvezda rutinski slavila na stadionu „Radomir Antić“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*