RAZIGRANA SRBIJA RAZBILA BAHREIN: Orlovi PETARDOM najavili Mundijal u Kataru!

FOTO: FSS

Fudbaleri Srbije deklasirali su Bahrein rezultatom 5:1 u generalnoj probi za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Orlovi nisu igrali u najjačem sastavu, ali im to nije smetalo da stignu do ubedljive pobede.

Posebno raduje igra u drugom poluvremenu u kojem smo postigli čak četiri pogotka.

 


Dvostruki strelac bio je Dušan Tadić, a po jednom su pogodili Dušan Vlahović, i to na asistenciju Tadića, te Filip Đuričić i Luka Jović. Vlahović je na terenu proveo 45 minuta i to je veliko ohrabrenje nakon što je bio povređen.

Roviti Aleksandar Mitrović, Filip Kostić i Saša Lukić preskočili su ovaj duel i nisu bili u konkurenciji.

Selektor Dragan Stojković nije ništa improvizovao u formacijama koje je i do sada koristio. Prvo poluvreme smo igrali u sistemu 3-4-2-1, a drugo u 3-4-1-2. Upisana je pobeda, niko se nije povredio i ekipa u najboljem mogućem raspoloženju odlazi u Katar.

Srbija je mnogo bolja od Bahreina, u prvom poluvremenu je imala terensku inicijativu, ali je nije materijalizovala kroz pozitivan rezultat.

„Orlovi“ su od prvog minuta pritisnuli rivala, lopta je konstantno bila blizu šesnaesterca Bahreina, a u sedmom je Gudelj dobio nezgodan udarac na 20 metara od protivničkog gola.

Slobodan udarac je minut kasnije maestralno izveo kapiten Dušan Tadić, pogodio same rašlje i doveo Srbiju u vođstvo.

Bahrein je u 15. minutu izveo prvi napad na meču i pravo niotkuda stigao do izjednačenja. Madan je atakovao sa desnog krila, ušao u sredinu i izlomio Stefana Mitrovića, koji ga je srušio u kaznenom prostoru, pa je sudija pokazao na belu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Helal, za 1:1.

Srbija prema očekivanjima nije zapinjala, očigledno je bilo i izbegavanje jakih duela kako bi se igrači sačuvali od eventualnih povreda.

Igrao se 24. minut, dugo su po desnoj strani kombinovali Tadić i Živković, a kada kapiten nije više mogao da pronađe rešenje unutar protivničkog šesnaesterca odložio je loptu do Ivana Ilića. Usledio je dobar šut sa ivice kaznenog prostora, ali je ta lopta otišla tik pored stative.

U 45. minutu kolosalna šansa za Srbiju. Mladenović je probio i centrirao sa leve strane, a Jović neometan iz peterca nije uspeo da zatrese mrežu.

Na startu drugog poluvremena selektor Stojković je na teren poslao Vlahovića, a on i Tadić su brzo pokazali koliko mogu da budu ubitačni u tandemu.

Vlahović je u 50. minutu poslao izvanredan pas za kapitena kroz oštricu domaće odbrane, Tadić je protutjao pored Hašima i preciznim udarcem matirao golmana Džafara, za 1:2.

Samo minut kasnije najlepša akcija na utakmici. Tadić je bravurozno petom asistirao za Vlahovića, izbacio ga u zicer poziciju, a ovaj iz takvih pozicija ne greši. Usledila je rutinska egzekucija iz šesnaesterca i 1:3 za Srbiju.

Bahrein je opasno zapretio u 72. minutu, kada je Ben Adidi šutirao neometan sa 11 metara od gola, ali je to učino loše i tukao visoko iznad prečke.

Srbija je u 77. minutu mogla do četvrtog gola, Jović je bio najbolji u skoku nakon prekida, uputio udarac glavom, a saveznik domaćih bila je prečka.

Zasluženi četvrti pogodak je došao u 87. minutu. Odlični i neumorni Mladenović je probio po levoj strani, odlično centrirao, a Đuričić se samo poklonio i glavom sa pet metara pogodio metu.

Luka Jović je za dobru partiju nagrađen u 90. minutu, kada je na asistenciju Vlahovića dao gol za 1:5.

Srbi se sada iz Bahreina sele u obližnji Katar i nastavljuju prirpeme za Svetsko prvenstvo, koje će otvoriti 24. novembra od 20 sati protiv Brazila. U grupi G su još Kamerun i Švajcarska.

 


Be the first to comment on "RAZIGRANA SRBIJA RAZBILA BAHREIN: Orlovi PETARDOM najavili Mundijal u Kataru!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*