EPSKI PREOKRET: Italija IDE na Mundijal u Kataru?

Aktuelni evropski šampion Italija doživela je još jedan debakl u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i nije se plasirala na drugi uzastopni Mundijal.

Međutim, na Apeninima se ne mire sa tim fijaskom i još uvek se nadaju da bi mogli da se nađu u Kataru, i to preko „zelenog stola“.

Kako je objavio tamošnji „Mediaset“ FIFA bi mogla da kazni Fudbalski savez Irana koji se jeste plasirao na SP, ali u poslednjem meču kvalifikacija protiv Libana u Mašdadu nije dozvolio prisustvo ženama.


Na društvenim mrežama mogli su se videti snimci kako policija čak suzavcem rasteruje žene sa uredno kupljenim ulaznicama za utakmicu svog nacionalnog tima.

Član FS Irana Mehrdad Serdaši je na Tviteru objavio da su zabrinjavajuće vesti iz FIFA, koja oštro sankcioniše nedostatak polne tolerancije i ravnopravnosti, a pogotovo takve postupke policije.

Zbog toga bi, nadaju se Italijani putem „Mediaseta“, kazna čak mogla da bude izbacivanje sa Svetskog prvenstva, iako su za to realno šanse vrlo male.

Ukoliko bi se to zaista desilo, na Mundijalu bi učestvovala prva sledeća reprezentacija po FIFA rangu, a to je upravo Italija.

Tu, dakle, leži poslednja nada Italijana da bi ipak mogli da učestvuju u Kataru, ali su i sami svesni da se to graniči sa „naučnom fantastikom“.

„Takva drastična kazna je malo verovatna i graniči sa naučnom fantastikom. Ne možemo da očekujemo da će Iranci biti izbačeni sa SP-a, ali to je poslednja šansa Italiji da ipak vidi Svetsko prvenstvo“, piše „Mediaset“.


Be the first to comment on "EPSKI PREOKRET: Italija IDE na Mundijal u Kataru?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*