DA LI SE SLAŽETE SA NJIM? Stanojević o grupi Srbije na SP u Kataru!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Trener Partizana Aleksandar Stanojević prokomentarisao je žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Srbija će se naći u grupi G, a rivali će joj biti Brazil i Švajcarska, sa kojim smo igrali i u Rusiji, kao i reprezentacija Kameruna.

– Iskreno, veoma mi se sviđa naša grupa na Svetskom prvenstvu. Lepo je što ćemo opet odmeriti snage sa Brazilom, koji je izuzetna selekcija i favorit i u grupi i za osvajanje takmičeja, a tu su i Švajcarska i Kamerun sa kojima, ako se osvrnemo na minuli period, to kako je izgledala i igrala Srbija pod Draganom Staojkovićem, svakako rivali sa kojima možemo da se nosimo. Smatram da imamo šanse za prolazak u drugi krug, iako to u prvom utisku možda e izgleda tako, ali ovaj tim ima kvalitet, samopouzdanje, dobro igra, dobro je vođen i verujem da će nas obradovati – kaže Aleksadar Stanojević za Telegraf.


On smatra da je dobro što Orlovi Mundijal otvaraju mečom protiv Brazila.

– Moje lično mišljenje je da je bolje što je prva utrakmica baš protiv najjačeg tima. Jer, drugi meč u grupi vam donosi dosta, a treći može da bude odlučujući i to nosi poseban pritisak. Ovako, početak je takmičenja, prva utakmica u grupi i, čini mi se, veća je šansa za iznenađenje favorita. Sećate se da je na prošlom Svetskom prvenstvu Švajcarska upravo na taj način iznenadila Brazilce… Zato mislim da je lakše da odmah to bude najjači tim, gde ćemo sigurno imati svoju šansu, pa ćemo posle da tražimo svoj put.

Za kraj, prokomentarisao je i to što je Srbija izvukla maltene prekopiranu grupu kao 2018. godine u Rusiji.

– Da, baš čudno. No, ko zna, možda je i to neki dobar znak da se reše problemi sa „duhovima prošlosti“. Videli smo i u Rusiji da imamo kvalitet da se nosimo sa takvim selekcijama, ali su neki detalji odlučili. Mada, ne treba se osvrtati u prošlost, prošlo je već četiri godine, a to je u fudbalu izuzetno dug period, jer se sve strahovito brzo menja. U svakom slučaju treba da budemo pozitivni i verujemo u dobar rezultat, pošto kvalitet svakako nije sporan – jasan je Aleksandar Stanojević.


Be the first to comment on "DA LI SE SLAŽETE SA NJIM? Stanojević o grupi Srbije na SP u Kataru!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*