KRAJ VELIKOG NIZA: Beron i Armani utišali Pionir, Zvezda nije mogla do preokreta!

FOTO: KK Crvena zvezda

Duško Ivanović je doživeo svoj prvi poraz na klupi Crvene zvezde.

Zvezda je na svom terenu izgubila od Armanija rezultatom 71:67 i tako prekinula niz od šest uzastopnih pobeda u Evroligi.

Sa druge strane, ekipa iz Milana je upisala svoj prvi trijumf u elitnom takmičenju posle devet uzastopnih poraza.

 


Zvezda je ovu utakmicu loše otvorila, pre svega što se tiče odbrane na perimetru gde su dozvolili čak šest trojki Armaniju u prvoj četvrtini.

Najčešće su se greške dešavale prilikom preuzimanja gde bi centar ostao previše daleko od šutera (tzv. drop), ali je i Zvezda na isti način uspevala da uzvrati.

Četiri trojke zaredom pogodilu su Vildosa, Dobrić i Lazić i stigli do vođstva 14:12, dok su promašaji Bena Bentila skupo plaćani u odbrani.

Nakon nekoliko sličnih akcija iz uzastopnih blokovaje Riči pogodio novi šut, a na kraju prve četvrtije ekipa iz Milana vodila je 23:16.

Odvojila se ekipa Olimpije na startu druge četvrtine, ali je dobra stvar po crveno-bele bila činjenica da su gosti već ispunili bonus, kada je Džon Holand iznudio dva brza faula.

Uspeli su Vildosa, Petrušev i Holand da propisno namuče rivala i prišli na 27:36, a onda mini serijom 7:2 Armani završava poluvreme sa 14 poena prednosti, zahvaljujući bacanjima Bilija Berona na 1,2 sekunde pre kraja.

Nedović je u ovom delu meča igrao samo šest minuta i njegova produkcija je sigurno nedostajala Crvenoj zvezdi.

Tokom ove crne serije Milana u kojoj su imali devet uzastopnih poraza, uvek su odigrali odlično prvo poluvreme i onda u trećoj deonici kretali su problemi, pa se nekako očekivao preokret u „Pioniru“.

Četvrta četvrtina je bila loša po Zvezdu, jer u prvih pet minuta ovog dela susreta do koša nikako nisu mogli, a loše momente prekinuo je Filip Petrušev. Korak po korak i Zvezda se vraćala u meč.

U poslednjem minutu su se spustili na samo dva poena zaostatka (64:66) nakon novih poena Petruševa, ali je sve nade ugasio Bili Beron koji je pogodio trojku koja je rešila meč, a isti se završio rezultatom 71:67 u korist Olimpije.

Posle ove trojke Berona su navijači Zvezde počeli da vređaju uvredljivim skandiranjem, koje se nastavilo i po završetku utakmice.

Upravo je Bili Beron bio najefikasniji u pobedničkom timu i meč završio sa 19 poena, Brendon Dejvis je imao 15, 6 skokova i 7 asistencija, a 11 Devon Hol.

U redovima Crvene zvezde, fantastična partija Filipa Petruševa okončana je sa 20 poena i 11 skokova, 16 poena i 6 asistencija je imao Vildoza, a Nemanja Nedović 12 i 3 asistencije.

 


Be the first to comment on "KRAJ VELIKOG NIZA: Beron i Armani utišali Pionir, Zvezda nije mogla do preokreta!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*