SFEROPULOS JASAN: Zvezda dobija novo pojačanje?

Janis Sferopulos
EPA/ANDREJ CUKIC

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Albu u okviru 14. kola Evrolige, u „Štark Areni“, a nakon utakmice za medije je govorio trener crveno-belih, vidno raspoloženi Janis Sferopulos, koji nije isključio mogućnost o dovođenju novog igrača.

Odigrala je Zvezda večeras sjajnu utakmicu, kako u napadu, tako i u odbrani, pa se izabranici Janisa Sferopulosa nisu mnogo namučili da bi upisali i petu ovosezonsku pobedu u Evroligaškom takmičenju.

 


Nakon perfektno odigrane utakmice, medijima se obratio trener košarkaša Crvene zvezde, Janis Sferopulos, koji nije krio oduševljenje kako je njegova ekipa iznela večerašnju utakmicu pred domaćim navijačima.

– Mislim da smo na početku bili koncentrisani, plan je bio da kontrolišemo ritam od samog starta. Alba voli brz ritam. Igrali smo pametno u napadu, sve situacije kod pikn rola koristili. Na početku treće četvrtine smo pokazali način kako se dominira. Kontrolisali smo skok, sto posto zaslužena pobeda. Moramo da budemo još bolji i želim da se zahvalim navijačima – započeo je grčki stručnjak.

Zvezda jeste od početka utakmice odigrala dobro, ali kao i u dosadašnjim utakmicama, postojale su oscilacije u pojedinim delovima igre, te se Sferopulos osvrnuo šta je rekao igračima u svlačionici, kao i kakve im je savete uputio.

– Pre svega, kada smo otišli u svlačionicu, tražio sam da igramo bolje nego u prvom poluvremenu. Dao sam im par saveta za odbranu i napad, kako da igraju bolje. Kada početne meč, igrači su uzbuđeni, a onda ulaze u košarkaški ritam nastavio je Janis.

Situacija o Hangi?

Pre početka utakmice dosta se spekulisalo da li će Adam Hanga konačno biti u rosteru za ovaj meč. Ipak, u poslednjim momentima stigla je informacija da je Sferopulos procenio da je mađarski košarkaš još uvek rovit i nije spreman da obuče dres crveno-belih, bar ne za sada.

– Ne znamo da li će Adam da bude spreman, radimo na njegovoj pripremi. Nadam se da će da igra, ali ne mogu sada da kažem. Ne znam kako će procedura napredovati. Plan je da bude spreman za sledeću nedelju.

Zdravstveni bilten tima?

– Nije još uvek potpun roster, pošto Dalibor Ilić ima problema sa leđima i nije trenirao, kao i Ognjen Kuzmić. Neki igrači su bili povređeni, ali se u potpunosti vraćaju i nadam se da ću sledeće nedelje imati potpun sastav.

Prelazni rok za crveno-bele nije završen?

Sferopulos je govorio i o mogućem pojačanju u redovima crveno-belih, te istakao da postoji mogućnost da prelazni rok još uvek nije završen.

 


– Predsednik kluba želi najbolje timu. Ako nađemo igrača koji može da napravi razliku, naravno da ćemo pokušati da angažujemo, ali nećemo slabije igrače, koji ne mogu da konkurišu za tim. Ako nađemo dovešćemo – završio je grčki stručnjak. 

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "SFEROPULOS JASAN: Zvezda dobija novo pojačanje?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*