PARNI VALJAK UTIŠAO KAUNAS: Fantastični Partizan UNIŠTIO Žalgiris!

Košarkaši Partizana odigrali su fantastičan meč i deklasirali Žalgiris u gostima rezultatom 88:74 u okviru 23. kola Evrolige.

Crno-beli su tako prestigli Žalgiris na tabeli, oba tima imaju skor 12-11, ali Parni valjak ima bolji međusobni skor.


Partizan je izvanredno odigrao prvo poluvreme, i to je bilo najbolje izdanje crno-belih na gostujućim terenima od početka sezone u Evroligi.

Matijas Lesor je odmah uspostavio dominaciju pod košem Žalgirisa, crno-beli su imali dosta ofanzivnih skokova, a uz to je i šut odlično funkcionisao kod većine igrača koji su dobili priliku od početka meča.

Košarkaši Žalgirisa nisu znali odakle im preti veća opasnost, što su crno-beli obilato koristili. Van linije 6.75m “rešetali“ su i Panter, Ledej, Papapetru, Egzum, Avramović… i raznovrsnom igrom u napadu, uz konstantnu čvrstinu u odbrani košarkaši Partizana su iz minuta u minut uvećavali prednost. Pred kraj prve četvrtine Partizan je već imao trinaest poena prednosti, bilo je 26:13, a tokom druge deonice crno-beli stižu i do svoje sedme trojke iz 12 pokušaja, kojom je Panter doneo Partizanu maksimalnih 22 poena razlike – 42:20!

Veći deo druge četvrtine Partizan je odigrao sa visokom petorkom u kojoj su zajedno bili i Lesor i Smailagić na centarskim pozicijama i utisak je da je to dalo još veću čvrstinu Partizanovoj odbrani, pogotovo u defanzivnom skoku koji je bio problematičan u prvom kvartalu.

Što je najvažnije, Partizan nije dozvoljavao veće oscilacije u svojoj igri, a na poluvreme crno-beli su odneli 17 poena prednosti – 47:30.

Naravno, bilo je jasno da Žalgiris nije pokazao svoje pravo lice, pre svega u napadu i da će litvanski velikan pokušati da u nastavku što pre smanji razliku i uhvati rezultatski priključak.

Znatno veća agresivnost Žalgirisa bila je primetna od samog starta treće četvrtine, polako su domaći smanjivali razliku, a Papapetru, Smailagić i Lesor su postigli nekoliko važnih poena kada su domaći pretili da prednost crno-belih učine jednocifrenom.

Na četiri minuta do kraja treće deonice kapiten Ulanovas pogađa trojku i smanjuje na 56:46, što je atmosferu u dvorani učinilo znatno drugačijom i od tog trenutka Žalgiris je dobio mnogo snažniju podršku sa tribina.

Podlegli su košarkaši Partizana pritisku sa tribina, šut ih više nije služio kao u prvom poluvremenu, a Žalgiris iz kontre smanjuje na 58:50.

Reagovao je Željko Obradović tajm-autom, ali nije vredelo, usledila je greška Lesora, pa zakucavanje Hejsa za 58:52.

Papapetru je uzvratio svojom novom trojkom, on je u trećem kvartalu držao Partizan kada je napad u pitanju, ali je sve više problema bilo u odbrani i Žalgiris je uspeo da vrati rezultatsku neizvesnost u ovu utakmicu.

U poslednjih deset minuta ušlo se vođstvom Partizana od sedam poena razlike, 61:54.

Već u prvom napadu Dante Egzum je vratio crno-bele na “plus deset“, delom zahvaljujući i tehničkoj grešci koja je dosuđena treneru Žalgirisa Maksvitisu.

A kada je Smailagić pogodio trojku, navijači Žalgirisa su se ponovo utišali, grupa Partizanovih pristalica je ponovo došla do punog izražaja, a Maksvitis je bio prinuđen da zatraži tajm-aut pri vođstvu crno-belih od 67:54.

Brazdejkis je prekinuo ovu mini-seriju Beograđana, ali onda svoje prve poene na ovoj utakmici pogađa Naneli, i to trojku za 70:56. Zatim sledi Egzumova bravura u odbrani, osvojena lopta, pa kontra koju je realizovao Ledej i Partizan je uvećao prednost na 72:56!

Sve značajniju ulogu u ekipi Partizana je tokom poslednje četvrtine imao Naneli koji je na pet i po minuta do kraja sa linije penala uvećao prednost na 18 poena razlike, ali je vrlo brzo trojkom uzvratio Dimša za 76:61.

Ali, opet je Naneli preuzimao odgovornost u napadu i kada su crno-beli stigli na 81:61, postalo je i domaćim igračima jasno da od preokreta neće biti ništa.

Papapetru je sa 17 poena bio najefikasniji u Partizanu, Lesor je upisao 14, uz šest skokova, Panter 14, Egzum 11, Ledej 11, uz 10 skokova, Naneli 10 poena.

U ekipi Žalgirisa najefikasniji Brazdejkis sa 17, Birutis i Smits su upisali po 10.

 


Be the first to comment on "PARNI VALJAK UTIŠAO KAUNAS: Fantastični Partizan UNIŠTIO Žalgiris!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*