DRAMA DO KOSKE: Furiozni Nedović dovoljan samo za produžetke

Košarkaši Makabija savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 112:109 nakon dva produžetka u prijateljskom susretu.

Zvezda je na Kipar otputovala bez lakše povređenih Miloša Teodosića i Šabaza Nejpira, ali su se timu zato priključili Dejan Davidovac i Majk Tobi, koji je debitovao na ovom susretu.

 


Tvrdi su bili obruči u Nikoziji na startu, pa su se obe ekipe mučile da dođu do poena.

Crveno-bele je u uvodnim minutima predvodio Ognjen Kuzmić kojeg je ubrzo zamenio Luka Mitrović i nastavio ono što je njegov prethodnik započeo.

 


Tačnije, pružio je još više, pa je Zvezda predvođena njime stigla u ranoj fazi do svoje najveće prednosti na meču od osam poena – 20:12.

Zategnuta je bila odbrana srpskog tima u prvoj deonici, ali se u potpunosti raspala na startu druge i dopustila protivniku da se vrati.

Makabi je drugu četvrtinu otvorio serijom 9:0 i tako stigao do preokreta koji će umnogome odrediti preostali tok meča.

Dva tima su bila u egalu, uglavnom je vodio izraelski tim, ali sa prednošću od tek nekoliko poena. Zvezda je konstantno držala priključak što joj je omogućilo da se vrati krajem treće deonice i pređe u vođstvo nakon pogođenog „floutera“ Adama Hange.

Odmah je to vratio Vejd Boldvin i pogodio uz zvuk sirene za ulazak u poslednju deonicu sa minimalnom prednošću.

Tamo je Branko Lazić na kratko doneo novi preokret Zvezdi, nakon čega sledi nova serija Makabija od 10:0 koja ih je dovela do maksimalne prednosti od devet poena.

To je trebalo da bude kraj ovog meča, ali se košarkaši Zvezde nisu predali uprkos prijateljskom karakteru meča.

Novi povratak je režirao Nemanja Nedović koji nije mogao da promaši. Pogodio je čak četiri trojke u tom periodu meča i vratio Zvezdu u prednost. Na kraju je njegova rola bila dovoljna za dodatnih pet minuta u produžecima.

Uzbudljiva završnica kao da je digla temperaturu za koji stepen u hali, pa su se igrači sve češće brisali i klizali.

Ni produžetak nije razočarao. Ponovo je Makabi bio taj koji je došao do prednosti sa četiri poena u nizu Vejda Boldvina, ali se Zvezda sa penala vratila u meč. Na kraju se razigrao Dos Santos koji je timu doneo drugi produžetak.

Boldvin je bio polovičan za 95:93, nakon čega je Dos Santos završio na liniji za slobodna bacanja i pogodio oba. U narednom napadu protivnika je iznudio i faul u napadu, odnosno priliku za svoj tim da pobedi, ali to Zvezda ne koristi.

Činilo se da su igrači Zvezde ostali bez goriva za drugi produžetak. Sorkin je pogodio za tri i odveo svoj tim na +7, ali pitao se nešto i Hanga koji je do kraja vezao dve trojke i smanjio na 111:109.

Usledio je brz faul nad Blatom koji je pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja i tako omogućio Zvezdi da izbori i treći produžetak, ali je preostalo premalo vremena za to.

Košarkaši Zvezde već sutra igraju naredni meč, a rival će od 15.45 biti ekipa Žalgirisa.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "DRAMA DO KOSKE: Furiozni Nedović dovoljan samo za produžetke"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*