DRAMA DO KOSKE: Zvezda ispustila OGROMNU prednost, ali, ipak, pobedila Budućnost!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost 82:78 u prvom meču finalne serije ABA lige.

Crveno-beli su odigrali sjajan meč i došli do prednosti u finalu regionalne lige, ali nije moglo bez drame.

Naredni meč na programu je u utorak, takođe u dvorani “Aleksandar Nikolić“. Igra se na tri pobede.

Kao što se i očekivalo, u dvorani „Aleksandar Nikolić“ viđena je velika drama i dosta borbe, a ekipa Dejana Radonjića je pre svega dobrom odbranom i ofanzivnim skokom uspela da dođe do prednosti u ovoj seriji.

Crvena zvezda je bolje otvorila utakmicu, imala je bolji ritam i dolazila je do ofaznivnih skokova, što joj je omogućilo da stekne devet poena prednosti (18:9). Međutim, kada je Radonjić izveo startere, usledila je serija promašaja crveno-belih za tri poena, što je iskoristila Budućnost, koja je uhvatila rezultatski priključak, a onda i došla do izjednačenja (20:20).

Na startu drugog perioda se igralo dosta tvrdo i uz promašaje na obe strane parketa, a „plavi“ su u dva navrata uspeli da dođu do prednosti, jednom s dva (20:22), a jednom s poenom pednosti (29:30). Nakon toga je Crvena zvezda pogodila šuteve s distance, a Džordan Lojd se razigrao i s 15 poena u prvom poluvremenu, Crvenoj zvezdi omogućio „plus šest“ pred veliki odmor (44:38).

Drugo poluvreme nisu na najbolji način počeli crveno-beli, rezultat je bio na klackalici, a gosti su u nekoliko navrata sredinom perioda uspeli da plus prebace na svoju stranu. Međutim, u teškim momentima neophodan vetar u leđa, kao i nekoliko puta ove sezona, crveno-belima je dao Ognjen Dobrić. On je s osam poena u nizu u završnici treće četvrtine omogućio svojoj ekipi da se odlepi, a poenima Noka, klub s Malog Kalemegdana ide na „plus osam“ (63:55) pred poslednjih deset minuta.

Seriju dobrih poteza iz završnice treće, crveno-beli su „preneli“ u poslednju četvrtinu. Beograđani su goste bez poena držali gotovo tri minuta, a za to vreme su uspeli da stignu do velikih „plus 15“ (70:55). Nakon toga su se gosti probudili i uspeli da naprave seriju od 10:2, a onda i smanje prednost crveno-belih na četiri poena (76:72). Iako su crveno-beli imali veliku prednost na startu poslednje deonice, gosti su na krilima Nikole Ivanovića, meč uspeli da uvedu u neizvesnu završnicu. Na 27 sekundi do kraja Petar Popović je pogodio i spustio na „minus dva“ (80:78)

Do pobede su Zvezdu vodili Ognjen Dobrić i Džordan Lojd sa po 23 poena. Davidovac je bio još dvocifren sa 12 poena.

Kod Budućnosti istakli su se Rid sa 26 i Ivanović sa 16 poena.

Druga utakmica finalne serije, koja se takođe igra u Beogradu na programu je u utorak (20.30).

Be the first to comment on "DRAMA DO KOSKE: Zvezda ispustila OGROMNU prednost, ali, ipak, pobedila Budućnost!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*