DRAMA DO KOSKE: Kevin Panter odveo Partizan do pobede u evropskom klasiku

Košarkaši Partizana savladali su Huventud 68:67 (19:17, 15:22, 15:20, 19:8) u trećem kolu grupe A Evrokupa.

Time je nastavljen njihov perfektan start sezone tokom kog imaju skor 6-0 u ABA ligi i 3-0 u Evrokupu.

Mučili su se crno-beli od starta, te su prva dva i po minuta na parketu proveli bez datog koša.


U tom trenutku je trener ekipe Željko Obradović pozvao tajm-aut nakon kog se situacija promenila nabolje. Partizan ne samo da je stigao do izjednačenja predvođeni Zekom Lidejem nego su i okrenuli rezultat u svoju korist i na prvu pauzu otišli sa prednošću.

Pokušao je Obradović sa visokom petorkom na početku druge deonice, ali to se iskusnom stručnjaku obilo o glavu kada je upravo tada Huventud stigao do nove prednosti.

Situacija po Partizan bi nakon ovog dela igre bila još gora da nije bilo Dalasa Mura koji je ušao u igru i ubacio dve trojke, te ostavio svoju ekipu u igri.

Međutim, nekoliko trojki u trećoj deonici nisu pomogle crno-belima da spreče Huventud da stigne do dvocifrene prednosti po prvi put na meču sa kojom su otišli u odlučujuću deonicu.

Probudio se tim Željka Obradovića, nekoliko sekvenci, predvođenih efektnim kucanjem Alena Smailagića je diglo “Pionir”, na noge. U tom trenutku Huventud nije postigao koš četiri i po minuta od početka, četvrte četvrtine, ali čim jeste došlo je do novog pada u igri Partizana.

Srećom po Partizan, ni Huventud nije bio šuterski raspoložen u ovim trenucima. Samo osam poena španskog tima u poslednjoj deonici na kraju su i odlučila ovaj meč.

Kevin Panter je preuzeo lidersku ulogu u odlučujućim trenucima. Američki bek je najpre održao tim u trećoj deonici sa dve trojke, a potom i u poslednjoj deonici sve pogodio što je mogao. Na kraju je i doveo svoj tim u prednost koji im je doneo pobedu.

Panter je bio najefikasniji pojedinac susreta sa 18 poena, a pratio ga je Zek Lidej sa 13. Na drugoj starni istakao se Đoel Para sa 15 poena.

Partizan u narednom kolu igra sa Andorom, dok će Huventud na gostovanje Slasku.


Be the first to comment on "DRAMA DO KOSKE: Kevin Panter odveo Partizan do pobede u evropskom klasiku"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*