DRAMA U HUMSKOJ: Zahid i Saldanja doneli veliku pobedu Partizanu!

Fudbaleri Partizana savladali su Vojvodinu rezultatom 3:1 u okviru 17. kola Superlige Srbije.

Gol odluke delo je Zahida u 87. minutu kada je prelomio meč, dok je Saldanja u 97. minutu potvrdio tri boda iz jedanaesterca koji je sam iznudio.

 


Izabranici Igora Duljaja upisali su veoma važnu pobedu posle katastrofalnog poraza od TSC-a i zadržali čelnu poziciju u Super ligi Srbije posle meča sa neugodnom Vojvodinom.

„Crno-bele“ zadesio je peh neposredno pred početak meča pošto se Marković povredio na zagrevanju, pa je njegovo mesto zauzeo Siniša Saničanin.

U prvom delu meča nije bilo mnogo izglednih prilika, mada je Partizan bio konkretniji i pretio preko Carevića, Saladnje i Kalulua.

Upravo je potonji pogodio i spoljni deo mreže, pa promene rezultata nije bilo, nakon toga je golman Vojvodine odbranio pokušaj Kanutea.

Istakao se Carević sa četiri intervencije, „crno-beli“ su ostavili nešto bolji utisak protiv Vojvodine koja je ipak uspevala da se odbrani.

U nastavku meča, prva je zapretila Vojvodina preko Kembela i Zukića i zaigrala konkretnije, ali je Partizan bio taj koji je poveo u 53. minutu kada je Frank Kanute sa oko 18. metara lepim udarcem matirao golmana rivala.

 


Zaigrali su gosti nešto ofanzivnije u nastavku, pokušao je Kembel, da bi na drugoj strani odličnu priliku propustio Kalulu koji je zaobišao golmana i potom šutirao pored gola.

Mogao je Partizan do još jednog gola kada je Saldanja propustio pravi zicer koji je šutirao pravo u Carevića, a kazna za promašaj dogodila se u 67. minutu kada je Uroš Nikolić iskoristio odličan centaršut Zukića i poravnao rezultat.

Krenuo je Partizan na sve ili ništa, u igru su ušli Filipović i Baždar, a Carević se dvema intervencijama istakao kada je branio udarce Saničanina i Filipovića.

To kao da je najavilo ono što će se dogoditi u 88. minutu.

Baždar je šutirao u Carevića koji je odbio loptu do prečke, ona je potom stigla do Gajasa Zahida koji je lepim udarcem doveo „crno-bele“ u novo vođstvo.

Konačan rezultat postavio je Mateus Saldanja u sedmom minutu nadoknade vremena posle penala koji je skrivio Giorbelidze.

Partizan ima 43 osvojena boda i nalazi se na čelu Super lige Srbije, dok je Vojvodina šesta sa 22.

Be the first to comment on "DRAMA U HUMSKOJ: Zahid i Saldanja doneli veliku pobedu Partizanu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*