SJAJNO DRUGO POLUVREME CRVENO-BELIH: Zvezda na krilima Nedovića srušila Efes u „Areni“

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde priredili su pravi spektakl navijačima u krcatoj Areni pošto su odigrali odlično i srušili ekipu Efesa 97:90 u meču 11. kola Evrolige.

Hrabro, strpljivo i drugačije! Tako bi se najbolje moglo opisat sve ono što su košarkaši Zvezde prikazali u meču protiv Efesa! Publika u krcatoj Areni imala je priliku da vidi odličan meč u kojem su svi bili na visini zadatka! Igralo se timski, doduše uz dosta zgubljenih lopti, i efikasno!

 


Crveno-beli iskoristili su mane protivnika i upisali važan trijumf. Kada je bilo najbitnije, tokom treće deonice, pojavio se Nemanja Nedovića, koji je pokrenuo ceo tim, uz odličnog Luku Mitrovića, a domači su uspeli da sačuvaju prednost do kraja susreta i zaslućeno slave.

Od starta meča igralo se brzo i bez mnogo faulova na obe strane. Nizali su se poeni kao na traci. Sa jedne strane napad Efesa predvodili su Klajburn i Larkin, ali su crveno-beli imali spreman odgovor u poenima Nedovića, ali i Mitrovića i Jaga. Brazilac je sa osam metara pogodio trojku koja je podigla Arenu na noge i unela mnogo energije u igru crveno-belih.

Takođe, poenima se priključio i Nejpir.

U nastavku, Zvezda je nastavila gde je stala. Tako,viđena je tečna i timska igra posle koje Zvezda dolazi na 27:23 na startu druge deonice.

Potom, Efes „dodaje gas“ i preko Klajburna dolazi do mini serije od 6:0, posle koje trener crveno-belih Janis Sferopulos traži tam-aut.

Ipak, posle dobrog starta, čak 11 izgibljenih lopti koštalo je Zvezdu vođstva. Na poluvreme Efes odlazi sa 49:43.

U nastavku, Zvezda je počela silovito i odmah nadoknadila minus. Ipak, prvo Mitrović dobija tehničku grešku, a onda i Nedović koji je prigovorio sudiji pošto je Bolomboj dobio udarac u lice, a faul nije suđen. U tom momentu, cela dvorana je proključala!

Na sve to, nadovezale su se i dve trojke Nedoviča pa je sredinom treće deonice rezultat bio 60:61. Potom, Nedović jenastavio u istom ritmu, pogađa uz faul, pa crveno-beli dolaze do vođstva od 68:61!

Nedović je brzo upisao 19 poena uz četiri trojki iz šest pokušaja. U ovom periodu, Efes nije imao rešenja za srpskog beka koji donosi svom timu

Do kraja, Zvezda je zaigrala pametno i strpljivo. Tako, na startu poslednje četvrtine pravi novu mini-seriju od 6:0 za 78:70.

 


Od tog momenta, crveno-beli su potpuno kontrolisali meč i na kraju zasluženo slavili.

Poenterski je Zvezdu predvodio Nemanja Nedović sa 23 (3/6 za dva, 4/7 za tri), tri asistencije i dva skoka. Luka Mitrović imao 19 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Međutim, za igrača utakmice je proglašen Jago Dos Santos koji je odigrao najbolji meče u Evroligi do sada i za 25 minuta na parketu imao 15 poena (1/1 za dva, 3/4 za tri), pet asistencija i četiri skoka za indeks korisnosti 28.

Dvocifren je kod domaćeg tima bio još samo Džoel Bolomboj sa 13 poena i pet skokova.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "SJAJNO DRUGO POLUVREME CRVENO-BELIH: Zvezda na krilima Nedovića srušila Efes u „Areni“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*