DEBAKL CRVENO-BELIH: Armani u drugom poluvremenu DEMOLIRAO Zvezdu i ubedljivo slavio u „Areni“

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Armanija iz Milana deklasirali su Crvenu zvezdu u „Štark areni“ rezultatom 93:71 u okviru 10. kola Evrolige.

Crveno-beli ostaju na tri pobede, ali sad imaju šest poraza, dok je italijanski velikan na skoru 4-6.

 


Meč je rešen u poslednjoj četvrtini u kojoj je italijanski tim potpuno „razneo“ odbranu Zvezde u poslednjih šest minuta. Dotle je tim Janisa Sferopulosa imao šansu i dostižan minus, ali je onda Šavon Šilds dao dve trojke koje su odvele Olimpiju na +10.

Zvezda je ušla u nervozu, Maodo Lo je potpuno bio nemoguć za čuvanje i završio je meč sa 31 poenom, a nije pomoglo ni to što je Nikola Mirotić skoro skroz neutralisan sa svega osam poena.

Prva četvrtina bila je tvrda i teška za ekipu Zvezde. Crveno-beli su u njoj imali četiri ofanzivna skoka, Olimpija je imala šest izgubljenih lopti i očekivalo bi se da u takvom stanju bude u prednosti.

Međutim, crveno-beli iz Beograda to nisu iskoristili na pravi način, jer su primili nekoliko lakih trojki, a sami ih nisu pogađali. Nikola Mirotić je u Areni dočekan aplauzima, čule su se i ovacije za nekadašnjeg trenera Milana Tomića, a Etore Mesina je slušao zvižduke.

Šabaz Nejpir se našao u protokolu, Ognjena Kuzmića tamo nije bilo, a osetilo se u prvoj četvrtini i to što nije bilo Adama Hange. Maodo Lo je lakše mogao da prodire i to je radio, pa je asistencijama za Pojtresa, ili trojkama, pravio razliku u korist svog tima.

Dejan Davidovac je otvorio meč serijom svojih poena i ubacio je prvih sedam Zvezdi, a na drugoj strani su parirali Lo i Meli.

Već tada su se naslućivali problemi u šutu za tri. Olimpija je u tvrdoj prvoj četvrtini uspela da ostane u prednosti iako se razigrao Luka Mitrović i Zvezda je kaskala za poen posle deset minuta 20:19.

U organizaciji napada nije dovoljno pomogao ni Miloš Teodosić, Jago nije briljirao u odbrani i igra se u ofanzivi malo otvorila tek kada je na parket u drugoj četvrtini ušao Šabaz Nejpir.

Baš u tom periodu su Stefano Tonut i Đordano Bortolani ubacili dve trojke, a Olimpija se odlepila na plus sedam – 28:21.

Tokom druge deonice je nastavio da pogađa Davidovac, koji se „napucavao“ sa Maodo Loom. Nemac je bio prosto nezaustavljiv.

Tako je prvo pogodio iz trka za dva, onda iz prodora lagano bacio flouter, da bi trojkom odgovorio na trojku Davidovca.

Nedović je na isteku napada ubacio tešku trojku, a Davidovac je iz ofanzivnog skoka primakao svoj tim na 37:34 mada Zvezda daleko od toga da je igrala dobro.

 


Teški šutevi su joj izgleda bili sudbina u tih prvih dvadeset minuta, pa je Teodosić jedan takav pogodio na isteku druge četvrtine. Bila je to trojka za prednost crveno-belih, prvu od prve četvrtine – 39:38.

Teodosić je promašio prvi šut u nastavku, Šilds je odgovorio trojkom, ali je onda opet proradio Davidovac.

Dve trojke i brza kontra u konekciji Teodosić – Mitrović razbesneli su Mesinu. Olimpija je mogla da ima poen prednosti kada je Meli promašio zicer, a Teo je otvorio kontru za Mitrovića. Sve je to značilo plus tri za Zvezdu, posle čega je Davidovac doneo svom timu maksimalnih šest poena viška – 47:41.

Tu je Zvezda potpuno stala. Mesina je tražio tajm-aut, a njegovi igrači su počeli da pogađaju i prave seriju 12:0. Lo je ubacio teško polaganje, Mirotić je pogodio trojku i iz okreta za dva, a u Zvezdi su se igrači pogubili.

Igrali su dobru odbranu, a onda naprasno ostali bez samopouzdanja kad je očvrsnula i defanziva gostiju, koji su sredinom trećeg perioda imali 53:47.

Pred kraj je ta prednost iznosila i deset poena posle trojke Mirotića i onda smo na terenu videli jednu čudnu situaciju jer se šest igrača Olimpije istovremeno našlo na terenu.

Sudije su dosudile tehničku, Nedović je pogodio slobodno bacanje i ubacio je flouter pored Nikola Melija, a onda je proigrao Mitrovića za nove penale i 63:56 za Italijane posle 30 minuta.

Jago je četvrtu četvrrtinu otvorio izgubljenom loptom, posle koje je Zvezda imala sreće da Lo promaši flouter. Mirotić je potom faulirao Nedovića na šutu, a Nemanja je nastavio da vuče ekipu sa Malog Kalemegdana.

Tobi je u tom periodu zamenio Mitrovića na terenu, napravio nekoliko grešaka i brzo ga je povukao na klupu Sferopulos, dok je Los uz Šildsa nastavio da rešeta kad god se digao na šut.

Teodosić je u kontri pronašao Nedovića za 69:65 i nadu Zvezde da može da se vrati u meč. Tu nadu je brzo ugasio Šilds sa dve uzastopne trojke.

Jednostavno ga je lopta htela i Olimpija je na četiri minuta pre kraja imala 75:65. I Šilds i Lo su do kraja pogađali šuteve, ali je meč sa te dve trojke već bio prelomljen jer su igrači Janisa Sferopulosa ostali bez strpljenja.

Prednost gostiju rasla je iz napada u napad, pa je Zvezda na kraju doživela pravi rezultatski brodolom i debakl.

Mado Lo je briljirao i to mu nije prvi put protiv Zvezde u Beogradu, jer se dobro pamte njegove partije dok je nastupao za Albu. Nemac je ubacio 32 poena. Šilds je dodao 19, Meli 11, a Mirotić je imao osam.

Kod Zvezde, 18 poena Davidovca i 16 Nedovića.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "DEBAKL CRVENO-BELIH: Armani u drugom poluvremenu DEMOLIRAO Zvezdu i ubedljivo slavio u „Areni“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*