DEBAKL CRNO-BELIH: Saletov Fenerbahče ubedljivo pobedio Partizan!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Partizan sa 89:62 u finalu pripremnog turnira u Istanbulu.

Crno-beli su posle trijumfa nad Monakom odigrali veoma loš meč i ni u jednom trenutku nisu bili blizu tima koji predvodi Aleksandar Đorđević.

Košarkaši Partizana su loše ušli u meč, Obradovićeva startna petorka (Kuruks, Avramović, Miletić, Mur, Trifunović) nije mogla da parira turskom timu, koji nije krenuo impresivno, ali je strpljivom igrom i iz polukontri lagano došao do 10:0.


Tek u sedmom minutu utakmice Lidej postiže prvi koš za Partizan, ali su se domaćini u međuvremenu razigrali, ubrzali ritam, priradio je i šut za tri poena pa Fener stiže do ogromnih 20:6, a prvu četvrtinu završava sa +12 (22:10).

Đorđevićeva ekipa nastavlja u istom ritmu i dolazi do maksimalnih 17 poena prednosti (27:10), kada Partizan odgovara sa dve uzastopne trojke preko Pantera i Smailagića. Međutim, ovaj nalet crno-belih sa dva uzastopna koša odbija De Kolo za dvostruku razliku (32:16).

Partizan potom ulazi u nešto bolji ritam i preko Lideja se spušta na dvocifren zaostatak (34:26). Proradio je crno-bele i šut za tri poena, ali Fener odgovara istom merom i uspeva da odbrani veliku prednost do poluvremena (47:33).

Crno-beli su nastavili da se muče i u drugom delu meča, osim Smailagića nije bilo raspoloženih igrača u Obradovićevom sastavu, dok je s druge strane Đorđevićeve momke sjajno služio šut sa distance pa su iz minuta u minut povećavali prednost do maksimalnih +30 u poslednjem minutu trećeg kvartala (76:46).

Fener je usporio ritam u poslednjem kvartalu, to je omogućilo crno-belima malo više prostora za igru, pa su uspeli da smanje zaostatak na 21 poen (79:58), ali se Fener predvođen Biberovićem u finišu vraća na +30, a meč na kraju dobija sa 89:62.

 


Be the first to comment on "DEBAKL CRNO-BELIH: Saletov Fenerbahče ubedljivo pobedio Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*