CRVENO-BELI SE RASPALI: Mega PONIZILA Zvezdu u drugom poluvremenu i izjednačila na 1:1!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Mege savladali su ekipu Crvene zvezde u drugoj utakmici polufinalne serije Košarkaške lige Srbije – 77:70.

Branilac trofeja i šampion Jadrana ispustio je 15 poena prednosti tokom meča i već viđeni plasman u finale.

Za to će morati da se izbori kroz „majstoricu“, koja će se igrati kroz dva dana u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Možda jeste Mega svojim poenima otvorila meč i u uvodnim minutima pokazala agresivnost. Ali, sve je ostalo na tome jer je Crvena zvezda strpljivom igrom.

Tri trojke vezao je Ostin Holins i na taj način kao da je u redove rivala uneo malu nervozu. Bilo je nekoliko nesmotrenih grešaka koje su koristili, ali i nisu igrači Dejana Radonjića što je rezultiralo prednošću od čak 13 poena na minut i 15 sekundi pre kraja prvog kvartala.

Potom je Boriša Simanić uspeo da umanji razliku na 10 za konačih 22:12 nakon prvih 10 minuta.


Zvezda je u istom ritmu nastavila i u drugom kvartalu, ali uz mnogo promašenih otvorenih šuteva za tri poena.

Megina odbrana često nije bila najbolje postavljena što su igrači aktuelnog prvaka regiona koristili da se podižu na šut, ali nisu imali previše uspeha.

Dostigla je prednost gostiju u „+15“ pred kraj druge deonice, da bi Boriša Simanić spustio na 12 zaključno sa odlaskom na pauzu.

Imajući u vidu razliku u kvalitetima, te prednosti koja je stajala na semaforu, pred ekipom Vlade Jovanovića bio je sizifovski posao. Ali, čvršćom odbranom, odličnom tranzicijom i uz sjajnog Samsona Ruženceva, Mega stiže svog protivnika koji nastavlja da šutira i promašuje.

Eron Vajt je uglavnom bivao sam na šutu za tri, ali to mu nije olakšalo posao. Imao je vrlo slabe procente…

Uostalom, ni ostatak tima se ne može pohvaliti boljom realizacijom u drugom poluvremenu. Tako je na minut i pre kraja treće četvrtine Mega preokrenula! Aleksa Uskoković je vezanim poenima u kontrama, poput brzog voza uspevao da se poveže sa obručem, a onda za kraj kvartala – trojka preko ruke Marka Simonovića. Bez milosti protiv dojučerašnjih saigrača.

Uspela je Zvezda da se isčupa iz rupe u koju su tonuli i to zahvaljujući trojci Ognjena Dobrića. Lopta je šetala po obruču i potom jedva ušla što odlično ilustruje njihovu realizaciju u drugom delu igre.

Vratili su prednost, ali je Mega i dalje bila tu i meč je bivao neizvestan. Sjajan karakter pokazao je mladi tim Mege, a nakon odličnih sekvenci Rudana, Ruženceva i Uskokovića, priključio se i Luka Cerovina.


Ali, ipak se ističe ime Mateja Rudana koji je dominirao na oba kraja parketa. Zvezda se ispromašivala protiv desetkovanog protivnika koji nije imao Kazalona, Jovića…

Posvetićemo se još malo Rudanu koji je utakmicu završio sa 18 poena i sjajnih 18 skokova (po devet defanzivnih i ofanzivnih). Ružencev je bio efikasniji od njega sa 23 koša.

Uskoro opširnije…

 


Be the first to comment on "CRVENO-BELI SE RASPALI: Mega PONIZILA Zvezdu u drugom poluvremenu i izjednačila na 1:1!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*