POKER CRNO-BELIH: Partizan pregazio Kiprane u drugom poluvremenu!

FOTO: FK Partizan

Partizan je ubedljivo slavio i u drugom meču na Kipru, a ovoga puta je savladana domaća Aja Napa rezultatom 4:0.

Golove za crno-bele su postigli Bibars Natho, Aldo Kalulu, Kcander Severina i Mateus Saldanja, uz napomenu da je rezultat, po prilikama i igri Duljajevog tima, mogao biti znatno ubeldljiviji.

 


Proveru protiv Aja Nape trener Igor Duljaj je počeo sa kombinovanim sastavom, momcima koji su mahom ponikli u omladinskoj školi, uz nekoliko iskusnijih igrača, ali i sa debitantom u prvih 11 – Denilom Kastiljom, kome je to bila prva utakmica od dolaska u tabor crno-belih.

S obzirom na činjenicu da se radi o kipraskom drugoligašu, Partizan je naspram sebe imao čvrstog, defanzivno orjenitisanog rivala, koji je odoleo pritisku, napadima, uspeo i da spase mrežu, iako je Duljajev tim imao nekoliko odličnih prilika.

Nije to mnogo narušilo plan crno-belih, koji su gotovo sve vreme bili na polovini Aja Nape, tražili način da probiju dupli blok Kiprana, korsiteći, pre svega, lucidnost Nemanje Nikolića. Napadač crno-belih, ovoga puta na poziciji pokušpica, spuštao se u vezni red i iz te zone organizovao igru, razigravajući krila i napadača Sameda Baždara, koji je takođe imao zapaženu ulogu.

Tim iz Humske je odlično trčao tokom svih 45 minuta, držao visok ritam, uz navedeno odigrao i nekoliko sjajnih napada, no, nije uspeo da ih kruniše golom. Nedostajalo je koncentracije, svežine u ključnim trenucima, tim pre, jer je ekipa u punom treningu.

U završnici prvog dela, Partizan je ipak mogao da kruniše dominaciju, pošto je u 41. minutu srušen Nemanja Trifunović, međutim, Samed Baždar nije uspeo da pogodi sa bele tačke i stavi tačku na dobro poluvreme.

U nastavku Igor Duljaj je na teren poslao najjači sastav Partizana, u nešto drugačijoj formaciji u odnosu na prvi deo i to je ubrzo dalo rezultata. Jer, Partizan se drastičnpo ubrzao, rešenja koja su u veznom redu „isporučivali“ Gajas Zahid i Bibars Natho bila su nedokučiva za Aja Napu. čija odbrana je „visila“ u svakom iole ozbiljnijem napadu.

Već posle tri minuta Saldanja je, na pas Zahida, nagovestio kapitulaciju domaćina, ali je promašio zicer. Međutim, Brazilac se ubrzo iskupio.

Igrao se 50. minut, Saldanja je oduzeo loptu u kaznenom prostoru Aja Nape, odmah proigrao Bibarsa Natha, kome nije bilo teško da pogodi mrežu – 1:0.

U minutima koji su usledili Partizan je apsolutno dominirao, ređao priliku za prilikom, koje nisu koristili Natho, Saldanja, Zahid, da bi posle petnaestak minuta crno-beli duplirali vođstvo.

Bio je to 64.minut, u akciji po desnom boku su učestvovali Stojković, Severina, Zahid i Natho, usledio je pas Izraelca za Alda Kalulua, kome nije bilo teško da pogodi za – 2:0.

 


Nastavio je Partizan da melje Aja Napu i posle dupliranja prednosti, ređale su se dobre akcije, prilike, pokušavali su crno-beli čak da „spakuju“ gol Saldanji, koristeći nadmoć u polju.

Međutim, „posao“ Brazilca je u 82. minutu odradio Kcander Severina. Holanđanin je dobio sjajan pas De Medine preko odbrane, „zalepio“ je loptu na sedam, osam metara od gola i pogodio i treći put – 3:0.

Do kraja su crno-beli imali još dva zicera, prvo Saldanja, kome je golman Aja Nape odbranio zicer, potom je i Natho pogodio stativu, ali je na kraju tim uspeo da „učini“ Brazilcu i omogući mu gol.

Bio je 89. minut, kombinovali su Zahid i Natho, poigravajući se sa odbranom Aja Nape, da bi Izraelac proigrao Mateusa Saldanju, koji je iz okreta pogodio za konačnih 4:0.

Naredni meč, Partizan igra u nedelju protiv bugarske Vratse iz Boteva.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

Be the first to comment on "POKER CRNO-BELIH: Partizan pregazio Kiprane u drugom poluvremenu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*