CRVENO-BELI NE POSUSTAJU: Zvezda u drugom poluvremenu SLOMILA Megu!

FOTO: KK Mega Mozzart

Košarkaši Crvene zvezde ne posustaju u AdmiralBet ABA ligi. Tim Dejana Radonjića je danas gostovao ekipi Mege u okviru 19. kola i nastavio seriju pobeda u regionalnom takmičenju.

Crveno-beli su boljom igrom u drugom poluvremenu slavili rezultatom 76:69.

Zvezdi je ovo šesnaesta pobeda u ukupno 17 odigranih mečeva, čime se dodatno učvrstila na vrhu tabele, a Mega je ostala na osmoj poziciji i sada ima skor 8-9.

 


Nikola Jović je vrlo raspoloženo otvorio meč sa pet uzastopnih poena i asistencijom za Karla Matkovića, te je kreirao prvih sedam koševa svog tima. S druge strane, Crvena zvezda je tražila unutrašnju igru i u uvodnom delu utakmice, Ognjen Kuzmić je bio najaktivniji pod obručem rivala.

Potom je ulogu skorera u Megi preuzeo Karlo Matković i izazivao je velike probleme odbrani Crvene zvezde, a slično je na suprotnoj strani činio Ognjen Kuzmić. Pravi centarski obračun u hali „Mega Factory“.

Potom su usledile brojne greške Crvene zvezde, posebno u organizaciji igre. Lopte su se olako ispuštale protivniku, a Mega je to iskoristila da stvori maksimalnih „+7“ pred završetak prve deonice, ali je to istopio Branko Lazić sa linije penala.

Serijom od 0:4, Crvena zvezda je prišla na posed razlike s početkom druge deonice, a Megin napad na čelu sa Matkovićem je bio uspešno usporen od strane Radonjićevog tima. Tako je Zvezda uskoro stekla minimalnu prednost koju je uspela da održi do završnice poluvremena, a zahvaljujući dvema trojkama Ostina Holinsa i Dejana Davidovca, prvim crveno-belih na ovom meču, sa vođstvom od 45:40 otišli su na pauzu.

Početkom drugog poluvremena, Zvezda je nekoliko minuta održavala prednost od dva do pet poena razlike, ali na tri minuta pre kraja trećeg kvartala Mega ostaje bez Boriše Simanića koji je povredio skočni zglob i odmah je napustio teren i otišao u svlačionicu.

Da li zbog toga, ili nečeg drugog, Mega je posustala do kraja ovog perioda, pa Zvezda brzo stiže do najveće prednosti, i to dvocifrene – 63:52.

Izgledalo je početkom poslednjeg kvartala da Mega nema snage da uzvrati crveno-belima i da ovaj meč učini neizvesnijim. Zvezda je bez većih problema održavala prednost stečenu u trećoj četvrtini, a Mega tek na oko dva i po minuta pre kraja trojkom Uskokovića uspeva da prepolovi prednost gostiju i priđe na 73:67.

Trener Radonjić je odmah reagovao tajm-autom, posle čega Zvezda i dalje nije nalazila rešenje za odbranu Mege, ali ni domaći nisu koristili ukazane prilike. Doduše, uspeli su da smanje na “minus pet“ na ulasku u poslednji minut, ali onda pogađa Dejan Davidovac za 76:69 i praktično rešava ovaj meč.

Centar Ognjen Kuzmić je bio najefikasniji u ekipi Crvene zvezde sa 17 poena i šest skokova, a Dobrić i Ivanović su ga pratili sa po 11 poena. U Megi, Matković najbolji sa 20 poena, Uskoković je upisao 13.

 


Be the first to comment on "CRVENO-BELI NE POSUSTAJU: Zvezda u drugom poluvremenu SLOMILA Megu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*