UMALO ČUDO NA STARTU SP: Sjajna Srbija bila blizu pobede protiv APSOLUTNOG favorita!

EPA/Bo Amstrup

Najbolje srpske rukometašice poražene su od Danske koja je, uz Švedsku i Norvešku, koorganizator turnira, rezultatom 25:21 (10:12).

Izabranice Uroša Bregara za dva dana igraće protiv Rumunki gde će tražiti važne bodove za drugu fazu takmičenja.

 


Najefikasnije u našem timu bile su Radosavljević sa pet golova, svih pet iz igre, Laništanin sa pet, svih pet iz sedmerca, i Jovović sa četiri.

Na našem golu briljirala je Marija Čolić sa deset odbrana, fenomenalno je čitala pokušaje Dankinja, međutim bila je „na vetrometini“ u poslednjih pet minuta, kada se i igra naših devojaka raspala.

Do 55. minuta Bregarove izabranice vodile su 20:19, Dankinje su bile nervozne ali i silno rešene da ne dozvole iznenađenje pred svojom publikom – serijom 6:1 potukle su Srbiju.

Sudije Moldavci, mora se to istaći, nisu bili dorasli zadatku. Serijom loših odluka i očiglednih grešaka (tri puta slale na dvominutnu pauzu pogrešnu igračicu Srbije) i te kako su doprineli da opadne ritam igre naših devojaka.

O igri našeg tima protiv favorizovane, trofejne selekcije najbolje svedoči podatak da rivalu nije dozvolila prelazak u vođstvo sve do pomenutih, kobnih poslednjih pet minuta.

 


Do tada, gledali smo poletnu, razigranu partiju Srbije, čvrstu u oba pravca koja je sa protokom vremena unosial nervozu u tabor Dankinja. Bilo je i tri gola prednosti na našoj strani u dva navrata, dva gola prednosti „na snazi“ je bilo gotovo čitavo drugo poluvreme međutim nisu izdržale naše devojke i nalet rivala i čudan sudijski kriterijum.

No, ostavile su više nego pozitivan utisak i pokazale da neće biti jednostavan rival nijednoj reprezentaciji koja bude na drugoj strani terena.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "UMALO ČUDO NA STARTU SP: Sjajna Srbija bila blizu pobede protiv APSOLUTNOG favorita!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*