UMALO OD GOTOVOG VERESIJA: Partizan ubedljivo, pa umalo ispustio pobedu protiv Turk Telekoma!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana pobedili su Turk Telekom rezultatom 75:71 na pripremnom turniru u Banjaluci.

Crno-beli su tako nakon pobede nad Džikićevim Hapoelom savladali i tim koji predvodi Nenad Čanak.

 


Parni valjak će u nedelju od 19 časova u finalu igrati protiv CSKA iz Moskve.

Partizan je igrao sjajno tokom većeg dela meča, na poluvremenu imao +16 i maksimalnu prednost od +18 i sve to uspeo da prokocka za dramu u finišu.

Morao je da iskoristi svaki tajm-aut Željko Obradović kako bi „gasio požare“ u svojoj ekipi, a aktuelni šampion ABA lige uspeo da izvuče trijumf nad turskim predstavnikom.

Željko Obradović je imao skoro ceo tim na okupu, osim Alekse Avramovića, koji u nedelju sa Srbijom igra finale Mundobasketa.

Partizan je dobro počeo meč protiv tima koji vodi nekadašnji igrač i trener crno-belih Nenad Čanak. „Parni valjak“ je već posle prve četvrtine imao 10 poena prednosti, predvođen Danilom Anđušićem, koji je u toj deonici dao tri trojke.

Ako je Partizan dobro odigrao prvu četvrtinu, drugu je još bolje. Crno-bele je tu predvodio Alen Smailagić dobrom igrom na oba kraja parketa i trojkama, tako da je beogradski tim na poluvremenu vodio 44:28.

 


No, da li je u pitanju nedostatak svežine ili olako shvatanje protivnika, drugo poluvreme je počelo nekako lenjo za Partizan. Borbeni Turk Telekom je sve vreme jurio i napadao i čak je dobio treću četvrtinu, ali je srpski velikan vodio rezultatom 62:49.

U poslednjoj deonici su crno-beli došli do +16 – 67:51, ali je Turk Telekom napravio seriju od 12:0, da bi u poslednjem minutu došao i do koša zaostatka – 73:71. U penal završnici je bio siguran Ognjen Jaramaz, a gosti su bili neprecizni sa linije za slobodna bacanja, tako da je Partizan sačuvao pobedu.

Ipak, morao je Obradović da koristi svaki tajm-aut da bi sprečio iznenađenje.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Danilo Anđušić sa 15 poena. Smailagić i Tristan Vukčević dali su po 13 poena, dok je kapiten Kevin Panter postigao 10. Povratnik Ognjen Jaramaz i novajlija Frenk Kaminski dali su po sedam poena.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "UMALO OD GOTOVOG VERESIJA: Partizan ubedljivo, pa umalo ispustio pobedu protiv Turk Telekoma!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*