OD GOTOVOG VERESIJA: Srbija dominirala, pa ispustila dva gola prednosti u Ljubljani!

FOTO: FSS

Fudbaleri Srbije remizirali su, 2:2, protiv Slovenije u Ljubljani u meču četvrtog kola grupe 4, Lige B Lige nacija.

Sve je posle prvog poluvremena bilo idealno za ekipu Dragana Stojkovića, ali je nastavak utakmice doneo mnogo „glavobolja“ svim navijačima Srbije.

Sjajno su ušli u meč naši reprezentativci. Nametnuli svoj stil igre od prvog minuta i konstantno imali inicijativu.


Već u petom minutu, prva šansa na utakmici. Tadić je iz „slobodnjaka“ sjajno pronašao Mitrovića, a naš napadač glavom uputio šut ka golu Oblaka, koji je bez problema odbranio.

Samo tri minuta kasnije poveli smo. Odlično je po levoj strani prošao Filip Mladenović, uputio sjajan centaršut na drugu stativu, a tamo je na loptu natrčao Andrija Živković i postigao svoj“prvenac“ u dresu reprezentacije.

Slika na terenu se nije promenila posle postignutog gola Srbije. Nastavili su naši fudbaleri da diktiraju tempo i o svemu se pitaju u prvom delu meča. Nagrada za odličnu igru stigla je u 35. minutu, kada se kapiten Tadić maestralnim driblingom oslobodio rivala, uputio odličan centaršut u šesnaesterac protivnika, a tamo se u skoku najbolje snašao Aleksandar Mitrović i posle „nebeskog“ skoka „zakucao“ loptu u mrežu Oblaka.

A onda se u drugom poluvremenu sve promenilo.

Slovenci su na startu drugog dela načinili tri izmene i proigrali, dok je Srbija bila neprepoznatljiva u prvih 15 minuta nastavka, to su domaći uspeli da iskoriste i za kratko vreme dođu do izjednačenja.

Prvo je u 48. minutu po levoj strani probio Šporar, uputio centaršut po zemlji pravo na nogu Adama Gnezde-Čerina koji je samo „otvorio“ stopalo i sproveo loptu u mrežu.

Samo pet minuta kasnije, još jednom je poklekla odbrana Srbije. Ovoga puta loše se postavio štoper Strahinja Pavlović, iza njegovih leđa utrčao je Benjamin Šeško i matirao Vanju Milinkovića-Savića.

Nakon primljenog gola reagovao je selektor Piksi i u igru ubacio Luku Jovića i Filipa Kostića umesto Filipa Mladenovića i Saše Lukića, ranije je iz igre izašao i Andrija Živković, a ne njegovo mesto ušao Nemanja Radonjić.

Ove izmene probudile su uspavana „orlove“. Šut Kostića u 61. minutu, bio je prvi naš pokušaj u drugom delu. Pet minuta kasnije u igru je ušao i Sergej Milinković Savić umesto Marka Grujića, tada je Piksijeva ekipa ubacila u višu brzinu.

Minut nakon ulaska Sergeja, Tadić je odlično proigrao Mitroviča, ali je njegov udarac glavom završio pored Oblakovog gola.

Agilni Nemanja Radonjić imao je novu priliku za goste u 73. minutu, nažalost bez opasnosti po Oblaka.

Odličnu akciju Srbije u 83. minuta, završio je udarcem Jović, ali je i on bio neprecizan.

Do kraja meča konstantno se igralo ispred gola domaćina, imali smo totalnu inicijativu, međutim pobedonosnog gola nije bilo, zbog toga ostaje žal za tri boda koje smo imali „u džepu“ večeras u Ljubljani, ali su nas defanzivni propusti koštali trijumfa.

 


U nadoknadi vremena crveni karton dobio je večeras rezervni golman Predrag Rajković zbog prigovora, pa na njega Piksi neće moći da računa na sledećoj utakmici u Ligi nacija koju naša reprezentacija igra 24. septembra protiv Švedske u Beogradu.

Be the first to comment on "OD GOTOVOG VERESIJA: Srbija dominirala, pa ispustila dva gola prednosti u Ljubljani!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*