IVANOVIĆ SLAVI POBEDU: Zvezda umalo stigla do velikog preoketa protiv Baskonije!

Gedraitis Moneke Baskonija Crvena zvezda
FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Baskonije savladali su Crvenu zvezdu u okviru 13. kola Evrolige rezultatom 87:85.

Crveno-beli sada imaju skor od četiri pobede i devet poraza, dok su Španci na osam pobeda i pet neuspeha.

 


Crveno-beli su tokom čitavog susreta jurili zaostatak, u jednom momentu su bili jako blizu preokreta, a u finišu su sjajnom serijom došli nadomak trijumfa.

Imali su i napad za pobedu, ali nisu ga iskoristili i tako su ostali bez prve pobede na gostovanjima ove sezone.

Do sedme pobede u sezoni, „jarčeve“ su predvodili Tadas Sedekerskis sa 18 i Markus Hauard sa 17, dok je Čima Moneke dodao 14. Sa druge strane, kod gostiju se istakao Rokas Gedraitis sa 24 poena, Bolomboj 14 i Teodosić 13 koševa.

Na 24 sekunde pre kraja Rokas Gedraitis je pogodio trojku za svega dva poena zaostatka (84:82), potom je Luka Mitrović faulirao Vanju Marinkovića koji je sa linije slobodnih bacanja pogodio jedno. Gedraitis je pogodio trojku za 85:85 na devet sekundi pre kraja, a Sedekerskis je sa linije penala dao oba. Napad za produžetak ili pobedu imao je Gedraitis, ali promašio je iz velike daljine i tu je bio kraj… 

Ekipa Janisa Sferopulosa sada je na skoru od četiri pobede i devet poraza, pa se nalazi na 16. mestu u elitnom evropskom takmičenju.

Bio je to još jedan meč u kojem je Zvezda prespavala prvo poluvreme, vratila se u drugom delu meča, ali nije imala snage da napravi preokret, iako je u jednom momentu bila jako blizu. Španski tim je pogodio čak 17 trojki, što je na kraju i bilo presudno.

Ušla je Crvena zvezda u ovaj meč kao veliki autsajder protiv tima koji predvodi nekadašnji trener crveno-belih Duško Ivanović. Stoga, ekipa Baskonije je sjajno otvorila meč, pa je već u prvoj četvrtini na krilima Markusa Hauarda i Čima Monekea došla do velike prednosti – 26:18.

Nastavili su igrači španskog tima da terorišu odbranu Zvezde i u drugom kvartalu, a u pojedinim momentima delovalo je da Sferopulosovi izabranici ne mogu ništa da odbrane, a rivali ništa da promaše. Na kraju druge četvrtine, Zvezda je ponovo primila preko 50 poena, pa je se na pauzu otišlo sa prednošću domaćih – 52:43.

Mnogi su očekivali potop Lazića, Teodosića i drugara u trećoj četvrtini, ali onda je usledila sjajna reakcija! Predvođeni Rokasom Gedraitisom, crveno-beli su se vratili i u 28. minutu izjednačili na 62:62. Potom su usledila dva neiskorišćena napada Zvezde, pošto je prvo Gedraitis napravio grešku u koracima, a onda je Jago ispalio nerezonsku trojku. Kaznio je to Kodi Miler-Mekintajer, pa je na kraju trećeg dela Baskonija ipak imala komfornu prednost (67:62).

I kako to obično biva što se tiče Zvezde ove sezone, kada dođe nadomak preokreta, to ne ume da iskoristi. Baskonija je zaigrala nešto angažovanije i počela da lomi meč u svoju korist. Prednjačili su Rogavopulos i Mekintajer, a nakon trojke Sedekerskisa na tri i po minuta pre kraja, tim iz Vitorije otišao je na plus deset (81:71) i došao je nadomak trijumfa.

Vratio je Rokas Gedraitis nadu Zvezdi na dva minuta pre kraja trojkom za 81:74, a onda je u samom finišu isti igrač na 24 sekunde pre kraja uneo pravu dramu u meč – 84:82!

 


Zvezda je brzo faulirala Vanju Marinkovića, a reprezentativac Srbije pogodio je samo jedno slobodno bacanje. To je iskoristio Gedraitis, koji je pogodio tešku trojku i doneo izjednačenje gostima na nešto manje od deset sekundi pre kraja meča.

Ivanović je tražio tajm-aut, a Sedikerskis je potom fauliran. Ubacio je oba penala, a Zvezdi je ostalo šest sekundi.

Tražio je tajm-aut Sferopulos, ali su crveno-beli odigrali loš napad i Gedraitis je promašio tešku trojku. Čima Moneke je uhvatio loptu i odmah bio fauliran.

Promašio je prvo, a potom namerno i drugo bacanje, lopta mu se odbila u ruke i domaćin je odneo pobedu.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "IVANOVIĆ SLAVI POBEDU: Zvezda umalo stigla do velikog preoketa protiv Baskonije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*