PARTIZAN SE BRUKAO PROTIV IGOKEE, PA UMALO POBEDIO: Crno-beli pali u neizvesnoj završnici!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana razočarali su svoje navijače.

Crno-beli su u „Štark areni“ doživeli šokantan poraz od Igokee rezultatom 91:89 u okviru 7. kola ABA lige.

 


Izabranici Željka Obradovića posle ovog susreta imaju skor 5-2, dok je tim Vladimira Jovanovića ovim trijumfom na identičnom skoru posle sedam rundi.

Domaći su na poluvremenu gubili 14 razike, a u jednom trenutku Partizan je bio u zaostatku i od 22 poena, ali je ekipa Željka Obradovića sredinom poslednje deonice napravila seriju 18:3, kao odgovor na trojkašku rapsodiju Igokee.

Poenima Uroša Trifunovića, Partizan je na 35 sekundi došao do izjednačenja, 89:89, ali je nakon toga došla mrtva lopta, koja je posle podbacivanja došla u ruke košarkaša Igokee.

Stefan Mudi je pogodio koš za 89:91, Partizan je imao šansu da za dve sekunde šutne za produžetak ili pobedu, ali aut je loše izveden i crno-beli su izgubili.

 


Krenulo je u priličnom egalu. I jedni i drugi su imali svoj ritam u uvodnih pet minuta, doduše nisu uspevali mnogo toga da pogađaju, ali je na snazi bila rezultatska klackalica. Tek pred kraj ovog kvartala je Igokea uspela da se odlepi na osetniju prednost.

Nastavio je potom Marko Jeremić da pogađa trojke nemilice, a crno-beli nisu mogli da „ubodu“ ama baš ništa. Prvobitno je razlika bila oko deset poena, a onda su košarkaši Igokee baš pred poluvreme uspeli da stignu do +14.

Ni treća četvrtina nije donela neke velike promene. Štaviše, nastavila je Igokea samo da uvećava svoju prednost na šok svih navijača u Areni, ali i Željka Obradovića koji je utrošio dva vezana tajmauta da nešto promeni, a to se nije dogodilo. Štaviše, bilo je +22 u jednom momentu, kao što smo rekli, a u završnih 10 minuta se ušlo sa prednošću od 19 poena za tim iz Laktaša.

Tek je četvrta četvrtina donela buđenje Partizana. Tada je Partizan smanjio i na 12 poena razlike sredinom ovog perioda, a posle dve trojke Uroša Trifunovića, koji je bio spasilac tima u tim momentima, i na šest poena minusa. I Naneli je odradio svoj deo posla, pa je posle njegovih bacanja minus spušten na tri poena.

Usledila je žestoka drama. Koševi su se ređali jedan za drugim, a na kraju je više sreće i strpljenja imala Igokea, koja je slavila ogromnu pobedu u Areni.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*