DRAMA U ZADRU: Partizan IŠČUPAO pobedu u neizvesnoj završnici!

FOTO: Zadar

Košarkaši Partizana savladali su Zadar na vrućem gostovanju sa 78:73 u 1. kolu ABA lige.

Crno-beli su do trijumfa stigli posle zanimljive završnice i dosta teže nego što se očekivalo.

Željko Obradović je tako upisao pobedu na zvaničnom derbiju u drugom mandatu na klupi Partizana.

 


Ovom utakmicom je tako zaključena uvodna runda ABA lige.

Utakmica je počela jednim od najbržih ali-up zakucavanja u istoriji ABA lige, pošto je Uroš Luković lako poentirao uz faul.

Lepo su počeli Zadrani, ali je potom Kevin Panter sa četiri brza poena Partizanu doneo vođstvo, a ubrzo je stigla i prva trojka i to preko Uroša Trifunovića za prednost 11:8.

Mučio se Partizan u odbrani, dozvoljavali su veliki broj ofanzivnih skokova, posle kojih je Zadar uglavnom poentirao, a domaći tim je imao i odličan procenat šuta pa je posle tri brze trojke poveo sa 21:18, a prvi kvartal je završen sa 21:21.

U drugoj četvrtini videli smo prilično bolju odbranu gostiju, na to se nadovezao i Zagorac sa osam poena i dva skoka, dok ga je ispratio i Avramović što je dovelo do osam poena prednosti Partizana na poluvremenu – 34:42.

Partizan je dobro započeo drugo poluvreme trojkom Madara, nakon toga ponovo stigao do dvocifrene prednosti, ali su serija grešaka i dve trojke Jordana održali Zadar u igri pred poslednju deonicu – 54:60.

Poenima Vukovića i Drežnjaka Zadar stigao na samo poen zaostatka koji je u jednom trenutku došao i do izjednačenja, no Mur je dvema trojkama u veoma bitnim momentima uspeo da vrati prednost svojoj ekipi.

Partizan je u poslednji minut ušao sa tri poena prednosti, a tačku na utakmicu stavili su Trifunović i Panter poenima sa slobodnog bacanja.

Najefikasniji igrač meča bio je Vuković sa 16 poena i uz to dodatnih sedam uhvaćenih skokova, a sledi ga Jordano sa 15.

U Partizanu Dalas Mur i Panter postigli su po 14 poena, Avramović i Trifunović po 11, dok je Zek Ladej ostvario dabl-dabl učinak sa 10 poena i 10 skokova.


Be the first to comment on "DRAMA U ZADRU: Partizan IŠČUPAO pobedu u neizvesnoj završnici!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*