NBA UTAKMICA U MADRIDU: Zvezda ispustila pobedu protiv Reala!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Real Madrida posle velikog preokreta savladali su Crvenu zvezdu u „Vizink centru“ rezultatom 101:94 u okviru 32. kola Evrolige.

Igralo se u serijama u prvom poluvremenu, Crvena zvezda je bolje počela i imala prednost zahvaljujući odličnom Daliboru Iliću u poslednje vreme, ali je na drugoj strani Džanan Musa bio taj koji je punio koš Crvene zvezde. 

 


Ipak, tek ulaskom Marija Hezonje i Serhija Rodrigeza u igru ekipa Real Madrida je zablistala u napadu i preokrenula rezultat, bilo je i 20:13 posle poena Hezonje, ali je tada Zvezda ponovo zaigrala fantastično i u poslednjih par napada uspela čak i da preokrene rezultat i da dobije ovu deonicu najviše zahvaljujući Nemanji Nedoviću koji je i na početku druge deonice držao goste. 

I u nastavku je Real ponovo bio probuđen i to zahvaljujući Hezonji koji je rešetao, imao je domaćin i 35:29 posle zakucavanja Dubrovčanina, ali je usledio novi preokret. 

Zvezda je napravila seriju od 9:0, i još jednu četvrtinu je rešila u svoju korist. 

Nemanja Nedović je bio posebno impresivan, postigao je čak 18 poena u prvom poluvremenu. 

I drugo poluvreme je počelo kako se poželeti može, trojka Hange, a posle pet Nedovićevih poena u nizu bilo je 48:55. Hanga je nastavio da igra kao u transu u ovoj četvrtini, a posle njegove trojke bilo je do tada najviših 52:66! Velikih 54:70 bilo je posle zakucavanja Davidovca. 

Vratio se i ovoga puta Real. 

Odlična serija krajem treće četvrtine, i opet je taj Mario Hezonja uspeo da skreše krila Crvenoj zvezdi. Serhio Rodrigez je povezao redove, fantastičnim dodavanjima je raspamećivao sve u hali, a posle tri pogođena slobodna bacanja Muse bilo je 72:73. 

Zvezda je, ipak, sa tri poena viška otišla u poslednju deonicu. 

I opet ista pesma, Zvezda je sa 7:0 otvorila poslednju deonicu, blistali su crveno-beli u napadu, a bilo je 84:77 za ekipu Janisa Sferopulosa. 

Prednost je, po običaju ovog meča, počela da se topi. U poslednja četiri minuta Real je ušao sa -3, da bi Musa pogodio trojku uz prekršaj Branka Lazića. Ekstremno bitna trojka bila je ona koju je postigao Dalibor Ilić, ponovo je Zvezda povela, a kada je Hanga pogodio trojku o tablu bilo je 89:93! Na drugoj strani Hezonja pogađa trojku, a na ulasku u poslednji minut bilo je 92:93 za crveno-bele!

 


I onda novi pad, ponovo taj Mario Hezonja pogađa veoma bitnu dvojku, a Real je poenima Muse uspeo da završi posao…

Musa je imao 30 poena, Hezonja 20. Kod Zvezde Nedović 30 poena. Podsetimo, Real Madrid večeras nije računao na Poarijea i Kampaca.

Be the first to comment on "NBA UTAKMICA U MADRIDU: Zvezda ispustila pobedu protiv Reala!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*