MEČ ZA ZABORAV: Debakl Crvene zvezde protiv Baskonije!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su šesti poraz u 10. kolu Evrolige.

Crveno-beli su ubedljivo poraženi od Baskonije u gostima rezultatom 93:74.

Za razliku od prethodnih mečeva srpski tim je u ovom odigrao katastrofalnu odbranu, te je domaćinu dozvolio da mu ubaci preko 90 poena.


Zvezda je slabo ušla u meč, ali se držala protiv raspoložene Baskonije, u kojoj je Gedraitis pogodio četiri trojke u prvoj četvrtini i posebno su dobro igrali u reketu.

Crveno-beli su igrali lošu odbranu, sve je prolazilo kroz reket, što nije ličilo na prepoznatljivu igru šampiona Srbije i ABA lige.

Sve je koristila Baskonija, imala +7, a Holins je uspeo da vrati Zvezdu i trojkom od tablu uz zvuk sirene pogodio za 25:22, što je bio rezultat prve četvrtine.

I onda katastrofalna druga četvrtina, koja je prelomila ovu utakmicu.

Zvezda ništa nije mogla da pogodi, lopte su ispadale igračima, nisu mogli da organizuju dobro napad, a u odbrani su posebno bili loši i promaja je duvala u reketu, što su koristili Enok i Noko, koji su sve ubacivali u koš.

Napravili su seriju 12:0 i otišli na +15, serija je bila i 19:2 i vodili su sa 21 poenom razlikom, a Zvezda je za sedam minuta dala samo četiri poena.

Četvrtinu su završili sa deset poena i Baskonija je imala čak +23 na poluvremenu.

Nikola Kalinić nezgodno je doskočio na sredini druge četvrtine i Radonjić nije želeo da rizikuje, pa Kalinić nije ni igrao u drugom poluvremenu.

Zvezda je treću deonicu dobila 21:13 i smanjila sa -23 na -15, najviše zahvaljujući Nikoli Ivanoviću koji je igrao odlično i sve pogađao.

Nastavio je u istom ritmu i u četvrtoj četvrtini, pogađao je svoje šuteve, pridružio mu se Cirbes sa nekoliko poena iz reketa, ali povratka za Zvezdu nije bilo.

Zaostatak je bio veliki, odbrana je bila loša i uvek je Baskonija imala odgovor.

Na kraju, ubedljiv poraz.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Ivanović sa 21 poenom, Cirbes je dodao 12, a Dobrić i Holins su imali po 11.

U Baskoniji se istakao Inok sa 23 poena, Gedraitis je imao 21, a Boldvin 14. Bivši košarkaš Partizana Vanja Marinković utakmicu je završio sa pet koševa.


Be the first to comment on "MEČ ZA ZABORAV: Debakl Crvene zvezde protiv Baskonije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*