DULJAJ U ŠOKU: Ne znam da li neki klub u Superligi…

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana u Superligi Srbije guraju veoma dobro i još uvek ne znaju za poraz, ali su u Evropi doživeli bolnu šamarčinu od Nordsjelanda koji ih je u dvomeču ponizio rezultatom 6:0.

Trener Parnog valjka se u intervjuu za „MeridianSport“ još jednom dotakao dvomeča sa Dancima.

 


– Imali smo teške utakmice u Evropi, ispali smo od tima koji je kvalitetniji od nas i nismo uspeli da se domognemo grupne faze. Sa tog aspekta, niko ne može da bude zadovoljan. Ni navijači, ni klub, ni igrači i ja kao trener. Nova je ekipa, rekao sam mnogo puta da će ti igrači imati oscilacija, jer nisu prošli pripreme. Ne tražim alibi u tome. Ništa ne može da se uradi preko noći. Što se tiče domaćeg prvenstva, mislim da smo osvojili više bodova nego što su drugi smatrali. Ako pogledamo malo unazad, Partizan je u ovo vreme zaostajao dosta više u odnosu na “večitog” rivala i druge klubove. Rezultatski mogu da budem zadovoljan. Pobeda je pobeda, ali je bitno na koji način si došao do nje – rekao je on i dodao:

– Oni nisu atraktivan protivnik što se tiče imena, ali kada se vratimo unazad to je tim koji ima uspostavljen sistem, znaju šta žele. Imao sam priliku da pričam sa njihovim trenerom pre i posle utakmice, o tome kako rade. Rekao mi je da imaju najbolje trenere u akademiji, imaju svoju bazu u Gani odakle uzimaju najbolje igrače i samo rade po sistemu. Dodao je da je trener šest meseci i da nije mogao sve da uspostavi, jer taj sistem već postoji. Videli smo koliko njihovi mladi igrači odskaču u odnosu na naše mlade, pogotovo fizički. Mali Trifunović je video razliku između njega i njegovih vršnjaka iz Nordsjelanda. Bez agresivnih i brzih igrača ne možeš da opstaneš u fudbalu. Koliko sam primetio, naši klubovi u Evropi insistirali da dovedu brze i agresivne igrače, jer ih takvi protivnici čekaju. Zaostajemo u mnogim stvarima, ali ono što je za mene važno, ova ekipa neće imati šta da menja kada neko nov dođe, jer neće biti stara ekipa, ima dosta mladih igrača. Moja ideja je bila, u skladu sa mogućnostima, da napravim takav tim, jer sam razmišljao šta ostavljam sledećem treneru. To je moja obaveza.

Partizan muku muči na poziciji štopera pošto u timu ima samo tri centralna defanzivca. Duljaj ne može da veruje da se nešto tako dešava klubu kao što je velikan iz Humske1.

– Ne znam da li neki klub u Superligi ima tri štopera, kao mi. Neki će reći da ovaj ili onaj mogu da igraju tu poziciju, jer su je igrali ranije, ali to su već eksperimenti. Neko će reći da smo ušli u Evropu da bi doveli igrače. Budimo realni, ne možeš da funkcionišeš sa tri štopera. Uvek treba da razmišljaš da li će neko dobiti žuti, crveni ili povrediti se. Onda moramo da eksperimentišemo. Veoma je važno štoper da dođe, ali ne samo da bi se popunio broj. To ne želim – kaže Duljaj.

 


Partizan je tokom leta uspeo da izgubi Nemanju Jovića i mladog Matiju Popovića, od kojih su u klubu očekivali lepe finansijske prilive, međutim, desilo se totalno suprotno i pobednika u toj priči nema.

Na gubitku smo svi. Najviše klub, ja kao trener, ekipa, Jović i Popović. Da ne ulazim u suštinu, ne znam šta se tačno desilo, ali je činjenica da bi igrali da su u prvom timu, bili bi pod reflektorima. To je tragedija, da mladi igrači ne igraju nigde sada. Voleo bih da znam koji su razlozi, ali svako ima svoju priču, a istina je negde između. Sigurno je da bi svi bili na dobitku da je situacija drugačija.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "DULJAJ U ŠOKU: Ne znam da li neki klub u Superligi…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*