GOSPODSKI POTEZ: Trener Efesa ZADIVIO sve posle poraza od Zvezde!

Erdem Can
EPA/ANDREJ CUKIC

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Anadolu Efes rezultatom 97:83 u okviru 11. kola Evrolige.

Po završetku susreta medijima se na konferenciji obratio trener turskog velikana Erdem Džan.

 


On smatra da je odbrana odlučila pobednika.

– Odbrana u trećoj i četvrtoj četvrtini je prelomila utakmicu. Prestali smo da igramo vertikalno i lopta je išla više u strnu. To je jedan od problema sa kojima smo se suočili. Moramo to da promenimo. To je napravilo razliku u meču.

Nemanja Nedović je u toj trećoj četvrtini razbio odbranu Efesa.

– Pre svega, očiigledno je. Imali smo problem sa skokom. Ofanzivno nismo bili agresivni. Odnos skokova je 43-26 u korist Crvene zvezde. Ne možete imati rezultat, posebno pred ovih 19.000 navijača. Nedović je odličan igrač i pokazao je sjajan učinak. Sve utakmice su jako bitne, posebno one kod kuće. Mi nismo mogli da odgovorimo da odbranu Zvezde. Svi su u Evroligi blizu jedni drugima. Dobra su ekipa, a svi timovi su izjednačeni ove sezone.

Upitan je i o ambicijama Efesa u Evroligi ove sezone.

– Naš tim ima iste ambicije. Sve ćemo videti na krju sezone. Svaka utakmica je bitna. Ima uspona i padova. Bitno je da fizički budemo spremni onda kada to bude potrebno. Kada je reč o predviđanjima, sada je rano. Mnogi treneri su tu negde. Sve se brzo promeni u Evroligi.

Džan je na klupu Efesa stigao iz Turk Telekoma, u kojem je pritisak daleko manji, pa je dobio pitanje od novinara da li mu je pomogao rad sa Željkom Obradovićem da se brzo adaptira na zahteve u Efesu.

– Imam velike ličnosti u timu. To su odlični momci koji stvaraju odličnu hemiju. To su igrači sa svojim navikama, a došli su i novi igrači. Potrebno je vreme. Trebalo bi da popravimo neke detalje, poput skokova. To je naš problem, posebno u ofanzivnim skokovima. Imamo tehničke stvari koje bi trebalo da rešimo. Hemija je dobra. Kada je reč o Obradoviću, od njega sam naučio mnogo.

 


Otkrio je i da li će Efes dovesti nova pojačanja.

Majk je imao samo dva treninga. Fale nam četiri igrača, ali ne želim time da umanjim Zvezdin uspeh. Fale nam igrači i to nam fale na duže staze. Raspored je vrlo gust i imamo 12 utakmica u decembru i tražimo rešenje. U jednom mesecu u Evroligi možete izgubiti korak sa ostalima.

Džan je na kraju konferencije pokazao pravo džentlmenstvo, te se zahvalio novinarima koji su došli na istu

– Hvala svima koji ste došli ovde. Vidim mnogo novinara ovde, a sve to pokazuje košarkašku kulturu u vašoj zemlji. To pokazue na kom nivou je košarka kod vas.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "GOSPODSKI POTEZ: Trener Efesa ZADIVIO sve posle poraza od Zvezde!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*