PUKLA STOTKA U PRAGU: Srbija ubedljiva protiv Holandije na startu EP!

FOTO: FIBA

Reprezentacija Srbije je uspešno počela Evrobasket pošto je danas savladala reprezentaciju Holandije, neko će reći i teže nego što se očekivalo, a rezultat kaže – 100:76. 

Počelo je sa pet poena Nikole Jokića, Vanja Marinković je doneo ozbiljniju prednost Srbiji nakon dve ubačene trojke, ali su Holanđani imali veoma raspoloženog De Jonga, najboljeg igrača tima i kapitena. 

U prvih pet minuta Micić je imao čak 6 asistencija, sve je išlo prilično tečno pa je i Pešić mešao karte. 


Nakon druge trojke Kalinića je bilo 28:18, a posle trojke Jaramaza bilo je konačnih 31:21 u prvoj četvrtini. 

Ristić je imao solidnu rolu početkom druge deonice, a naša odbrana se pokazala kao sjajna sa njim, Gudurićem, Jaramazom, Davidovcem i Jagodić-Kuridžom. 

Oslabili su procenti srpske reprezentacije u drugoj četvrtini, pa je Pešić vratio Marinkovića i Jokića, ali nije vredelo jer su se Holanđani vratili na 42:33 nakon čega je Pešić morao da traži tajm-aut. Ulazak Micića je sve rešio. Srbija je vezala pet poena, prošlogodišnji MVP Evrolige je ubacio trojku sa 7 i kusur metara, da bi potom asistencijom Jokiću vratio samopouzdanje našem timu za miran kraj poluvremena.

Vasilije Micić je jedini bio raspoložen na početku drugog poluvremena u reprezentaciji Srbije, a Holanđani su polako punili koš našeg tima. Za samo tri i po minuta su ubacili 12 poena, nastavio je da ih služi šut, dok je Jokić bio prilično nervozan, a sudije mu nisu istolerisale jedan ispad kada je prigovarao prilično žustro, nakon čega je kažnjen tehničkom greškom. 

Očas posla je bilo 56:51, Holanđani su dokazali da Srbija igra nešto slabije treću deonicu. Ipak, nakon dodavanja Jokića, Marinković postiže svoju treću trojku, a onda zakucavanje MVP-a NBA lige nakon devete asistencije Micića.

Briljantni košarkaš Efesa je još jednom genijalnom asistencijom, prethodno i krađom, nastavio seriju Srbije, Lučić je vezao četiri poena, konačno je sve bilo na najvišem nivou. 

Maestralni Micić je odveo našu selekciju na plus od 16 poena, stigao i do dabl-dabl učinka od 12 poena i 11 asistencija, a onda je do kraja sve bila rutina. 

De Jong je na drugoj strani igrao kao na basketu, a verovatno se ni sami Holanđani ne sećaju kada su imali ovakvo šutersko veče za tri poena, 12-19 na 7 minuta do kraja, pa su održavali korak, spustili su ponovo razliku na manje od deset kada je reagovao Jaramaz i trojkom u poslednjoj sekundi napada vratio stvari na svoje mesto. 

Dušan Ristić je ponovo imao svoje solidne minute, a videsmo do kraja i tih dvadeset poena razlike kada je Marinković pogodio novu trojku za 92:72. 

Nije stao Marinković, i mnogobrojna srpska publika u Pragu je bila u transu, probili smo „stotku“ kada je Ristić pogodio trojku!


Jokić 19 poena, 6 skokova i 4 asistencije, Marinković je imao 18 poena, Micić 15 poena i 12 asistencija. Dvocifreni su bili još i Kalinić sa 10 poena i mnogima iznenađujuće – Dušan Ristić sa 11 poena i 6 skokova.

Kod Holanđana daleko najbolji bio je nezaustavljivi De Jong sa 28 poena. 

Be the first to comment on "PUKLA STOTKA U PRAGU: Srbija ubedljiva protiv Holandije na startu EP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*