DRUGO POLUVREME PRESUDILO: Ivanović nosio Zvezdu do pobede nad Partizanom!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde poveli su večeras sa 1:0 u pobedama u finalnoj seriji plej-ofa AdmiralBet ABA lige. Oni su pred svojim navijačima u dvorani “Aleksandar Nikolić“ u Beogradu dobili prvi meč ove serije rezultatom 90:76.

Partizan je dobro počeo utakmicu, a to se posebno odnosi na mladog centra Balšu Koprivicu koji je vrlo brzo stigao do sedam postignutih poena. Zvezda je uzvratila serijom 7:0, ali su crno-beli odlično šutirali za tri poena, pogađali su i Avramović, Ledej, Madar i tokom prve deonice je češće Partizan bio u vođstvu.

U drugi kvartal se ušlo rezultatom 23:19 u korist Partizana, a posle Ledejeve trojke crno-beli su stigli i na “plus sedam“ – 26:19. Zvezda je uzvratila Dobrtićevim trojkama, a uz Mitrovićeve poena crveno-beli su relativno brzo anulirali ovo vođstvo Partizana i stigli do izjednačenja na 28:28.


Poenima Madara i Avramovića, Partizan je nakratko ponovo stekao pet poena viška, ali završnicu prvog poluvremena obeležio je Dejan Davidovac koji je u tim trenucima preuzeo glavnu ulogu u domaćem timu i sa deset poena je bio najefikasniji posle prvog poluvremena koje je Zvezda rešila u svoju korist sa 42:39.

Početak treće četvrtine u potpunosti je pripao Crvenoj zvezdi koja na krilima Nejta Voltersa koji je vezao pet poena, stiže do najveće prednosti od početka meča – 48:39. Željko Obradović je reagovao tajm-autom, ali nije to pomoglo crno-belima koji ne koriste ni naredni napad, a Dobrić dodatno uvećava Zvezdinu prednost – 50:39.

Zvezdinu seriju 11:0 prekinuo je Kevin Panter posnima sa linije slobodnih bacanja, ali Zvezda je razigrana, Dobrić pogađa novu trojku za novu najubedljiviju prednost, pa još jednu sa preko osam metara za 56:43.

Na drugoj strani Panter koliko-toliko održava Partizan rezultatski u igri, ali crno-beli u trećoj četvrtini ne uspevaju ništa da odbrane, a Partizan je uspeo da dođe do jednocifrenog minusa na ulasku u poslednjih deset minuta.

Početak četvrte četvrtine je obeležio Dalas Mur u ekipi Partizana, pogodio je dve trojke, crno-beli su prišli na šest poena zaostatka – 70:64, ali na drugoj strani se raspucao Nikola Ivanović i vrlo brzo Zvezda uvećava razliku na deset poena u svoju korist – 76:66.

Završnih nekoliko minuta ove utakmice se prilično odužilo zbog čestih prekida i brisanja parketa u nekoliko navrata, s obzirom da je bilo prilično vruće u dvorani, ali i zbog toga što se i neka tečnost pojavila na parketu. Bilo je i nešto više tenzija zbog pojedinih sudijskih odluka, ali Zvezda nije dozvolila crno-belima da se ponovo rezultatski približe i bez veće neizvesnosti je iskusno privela meč kraju.

Čak petorica Zvezdinih igrača imala su večeras dvocifreni poenterski učinak. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Ivanović sa 18 poena i pet asistencija, Dobrić se zaustavio na 14 (trojke 4/5), Mitrović takođe 14 uz tri skoka, Volters 11, a Davidovac je ostao na 10 poena iz prvog poluvremena. Nikola Kalinić večeras nije bio na uobičajenom nivou, samo tri poena, ali je to donekle i razumljivo, s obzirom da je danas postao otac, pa mu koncentracija nije bila usmerena samo na ovaj meč.

U Partizanu Panter 15, Ledej 11, a Avramović, poput Davidovca na drugoj stani, svih 10 poena postigao je u prvom poluvremenu. Deset poena imao je i Dalas Mur, sve u drugom poluvremenu.

 


Finalna serija nastavlja se već u nedelju na istom mestu, Zvezda će ponovo biti u ulozi domaćina.

Be the first to comment on "DRUGO POLUVREME PRESUDILO: Ivanović nosio Zvezdu do pobede nad Partizanom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*