PARNI VALJAK SE NAMUČIO: Partizan tek posle penala izbacio Zvezdinu filijalu!

Fudbaleri Partizana plasirali su se u 1/4 finale Kupa Srbije.

Crno-beli su odigrali nerešenim rezultatom 1:1 protiv Grafičara, a dalje su prošli posle boljeg izvođenja penala (5:4).

 


U utorak i sredu plasman među osam najboljih u Kupu obezbedili su Vršac, Čukarički, Voždovac, Radnički 1923, Novi Pazar, Vojvodina i Crvena zvezda.

Crno-beli su dobro ušli u meč i već u uvodnim minutima stvorili nekoliko dobrih prilika.

Pokušao je Šćekić posle kornera u drugom minutu, potom je Menig izblokiran u sedmom, a onda je 10. zapretio i Baždar.

Grafičar se oslobodio pritiska i prvu priliku stvorio u 14. minutu, ali je Ajdarov udarac završio iznad gola Jovanovića, potom je i Ćurić gađao glavom u 17. minutu, ali samo u ruke Jovanovića.

Nastavio se pritisak Partizana i u 18. minutu, Baždar je ponovo bio u šansi, ali je njego udarac odbranio Guteša.

Mogli su u nastavku i gosti do pogotka, ali Stojanović u 19. i Babakar u 24. minutu nisu uspeli da ugroze Jovanovića.

U nastavku je Baždar imao još dve šanse, pokušao je i Belić sa distance, ali siguran je bio Guteša.

Veliku šansu imao je Babakar u 33. minutu da Grafičar dovede do vođstva. Izašao je jedan na jedan sa Jovanovićem, ali siguran je bio golman Partizana.

Do kraja prvog poluvremena Grafičar je imao još jednu šansu da dođe do vođstva, preko Ajdara u 38. minutu, ali još jednom je Jovanović izašao kao pobednik.

Do kraja prvog dela igre nije bilo šansi i ekipe su na pauzu otišle bez promene rezultata.

 

Drugo poluvreme donelo nam je još više uzbuđenja, Duljaj je izvršio čak tri izmene i u igru su ušli Stojković, Saldanja i Zahid umesto Filipovića, Baždara i Trifunovića.

 

Prvi je zapretio Brazilac čiji je udarac uspeo da u korner skrene Guteša, uzvratio je Stojanović, a to je kao da je nagovestilo pogodak člana Prve lige Srbije.

Igrao se 64. minut kada je Ognjen Ajdar primio loptu, stigao do ivice kaznenog prostora i sjajnim udarcem savladao nemoćnog Jovanovića.

Krenuo je Partizan na sve ili ništa, umesto Meniga u igru je ušao Kalulu, a nedugo zatim Babakar je zaradio isključenje posle drugog žutog kartona i prekršaja nad Saničaninom.

Na scenu je potom stupio talentovani napadač „crno-belih“ Dušan Jovanović, omladinac je ušao u 76. minutu, da bi tri minuta kasnije talentovani 17-godišnji napadač postigao svoj prvi gol u seniorskoj karijeri posle dodavanja Stojkovića s desne strane.

Usledila je totalna ofanziva domaće ekipe koja je ponovo pretila preko Jovanovića, a njegov prezimenjak morao je da brani udarac Petrovića na drugoj strani.

Poslednju priliku u regularnom delu meča imao je Zahid čiji je udarac uspeo da „skrati“ Guteša, pa je pobednik morao biti određen udarcima sa penala.

Presudna u penal-seriji bila je odbrana Jovanovića u četvrtoj seriji promašio Petrović, a sjajnim golom Saldanje u stilu Antonjina Panenke sa kreča Partizan se plasirao u četvrtfinale Kupa Srbije.


Be the first to comment on "PARNI VALJAK SE NAMUČIO: Partizan tek posle penala izbacio Zvezdinu filijalu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*