MALO MUKE, ALI RUTINSKA POBEDA: Zvezda pokorila Zadar!

Košarkaši Crvene zvezde u okviru 7. kola ABA lige savladali su Zadar sa 81:74.

Ova utakmica imala je jednu lošu uvertiru, jer su dan pre utakmice napadnuta dvojica srpskih novinara i jedan član delegacije crveno-belih.

 


Crveno-beli su posle ove pobede na učinku od šest trijumfa i jednom porazu, dok je Zadar na skoru od tri pobede i četiri poraza.

Dosta zanimljivo bilo je u dvorani „Krešimir Ćosić“, gde je Zadar, bar tokom prvog poluvremena, pokazao svoje najbolje adute.

Ipak, u drugom delu utakmice, crveno-beli su na krilima Rokasa Giedraitisa uspeli da slome otpor domaćih i upišu važnu pobedu.

Kada je reč o samoj utakmici, dosta dobro je Zadar otvorio meč, i poveo sa 9:4. Ipak, Rokas Giedraitis je bio izuzetno raspoložen od samog početka što je i koristio, i već u prvoj deonici bio je dvocifren.

Ipak, nije to smetalo Zadru, koji je na krilima Božića uspevao da isprati ritam crveno-belih, te su domaći na pauzu posle prve deonice otišli sa 24:23.

 


Izuzetno jak ritam na obe strane viđen je i u nastavku, iako je Zvezda, polako, ali sigurno preuzimala inicijativu i sticala prednost, pretežno poenima pod košem.

Uspeli su crveno-beli da odu na pauzu sa prednošću, doduše minimalnom, jer je na poluvremenu na semaforu stajalo 45:43, u korist izabranika Janisa Sferopulosa.

Već u trećoj deonici, situacija se drastično promenila. Zvezda je pojačala ritam, i vrlo brzo otišla na dvocifrenu razliku. U jednom momentu bilo je i +19 za ekipu sa Malog Kalemegdana, koja je treći period dobila sa ubedljivih 25:11.

Želeli su gosti da zavore meč u nastavku, ali odolevao je Zadar, koji je, kako se bližio kraj meča, „topio“ razliku. Uspeli su u finišu i da smanje na jednocifreni minus domaći, ali je momenat koji je prelomio utakmicu u Zvezdinu korist bila sjajna odbrana Majka Tobija, na oko minut i po do kraja.

Na kraju, Zvezda je uspela da privede meč kraju, i zasluženo slavi.

Najefikasniji na meču bio je Rokas Giedraitis, koji je ubacio 19 poena, uz četiri skoka i jednu asistenciju. Pratio ga je i Jago dos Santos, koji je meč završio sa 12 poena, uz učinak 4/6 za tri poena.

Na drugoj strani, najraspoloženiji je bio Luka Božić sa 18 poena i 10 skokova, uz pet asistencija, a pratili su ga Dario Drežnjak i Arijan Lakić sa po 12 poena.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*