RUTINSKA POBEDA PARTIZANA: Teška povreda Jaramaza sve zabrinula

Košarkaši Partizana pobedili su SC Derbi 99:76 u meču 11. kola ABA lige i tako, na najbolji mogući način ušli u seriju mečeva koja im predstoji, pre svega na gostovanjima.

Partizan je bio siguran i došao do ubedljive prednosti tokom prvog poluvremena. Pad u igri viđen je na startu treće i četvrte deonice, ali se pobeda nije dovela u pitanje.

 


Od starta meča crno-beli su pokazali da u ovom meču neće dopustiti rivalu da se razigra i ugrozi njihov trijumf. Tako, mel je torjkom otvorio Ledej. Sa druge strane, odbrana je odlično funkcionisala, pa su domaći košarkaši lako osvjaali posed i brani se, pa su Smailagić i Ponitka, trojkama „izrešetali“ koš rivala u uvondnim minutima za 12:0. Do kraja prve deonice, Derbi je delimično uspeo da se oporavi i dođe do poena posle skorko 4 minuta. Ipak, ubedljiva prednost Partizana se nije dovodila u pitanje.

Posle 31:13, izabranici Željka Obradovića su i do poluvrmena nastavili u istom ritmu, a prednost je do poluvremena rasla. Sve je polazilo za rukom u ovom periodu Partizanu. Tako, Obradović u igru ubacuje i Savu Drezgića koji je organizovao napade. Tako, na poluvreme se otišlo sa rezultatom 53:30.

U nastavku, gosti prave seriju od 7:0, pa Željko Obradović odmah pravi tajm-aut. Ipak, crno-beli ne uspevaju da uspostave željenu igru. Malo po malo Studenti su se vratili u meč i posle serije trojki prišli na -10. Partizanu na ruku nije išla ni povreda Ognjena Jaramaza koji je sa bolmon grimasom, i uz pomoć ljudi iz stručnog štaba, napustio teren.

Ipak, Smailagić je sa dve trojke uspeo da održi dvocifrenu prednost svog tima. DO kraja deonice sačuvana je dvocifrena prednost. Ali, i ona je istopljena vrlo brzo. Naime, Studenti su, kao i na početku treće deonice, i na otvaranju četvrte, odmah napravili mini seriju od 4:0 za 73:64, i tako prvi put smanjili najednocifrenu prednost od početka meča. Trener Željko Obradović pokušao je tajm-autom da prodrma svoje igrače.

Usledio je odličan odgovor domaćih koji su „zategli“ odbranu, a ulazak Doužera uneo je i mnogo energije. U nekoliko navrata veza Doužer-Smailagić je odlično funkcionisala, pa je centar crno-belih serijom poena vratio dvocifrenu predost okja je do kraja meča porasla na konačnih 99:74.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "RUTINSKA POBEDA PARTIZANA: Teška povreda Jaramaza sve zabrinula"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*