CRVENO-BELI BEZ PROBLEMA: Rutinska pobeda Zvezde u Zadru!

FOTO: KK Zadar

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Zadar rezulatom 83:73 u sedmom kolu ABA lige.

Crvena zvezda je uspela da dođe do šeste pobede u ABA pobedivši zadar u hali „Krešimir Ćosić“ bez većih problema.

Oni su sjajno otvorili utakmicu i već posle brzih 10:4 naterali Zadar da pozove tajm-aut pošto nisu imali odgovor na tandem Kuzmić-Volters, a po povratku sa tajm-auta imali su dvocifrenu prednost kada je na semaforu stajalo 16:6.


Zadar se probudio posle toga i brzo prepolovio prednost zahvaljujući Mavri i Vukoviću, pa beležimo najlepši potez na meču, atraktivno zakucavanje Holinsa i onda novu trojku Vukovića za 18:18 i kraj prve deonice.

U drugoj četvrtini je Zvezda zaigrala bolje, ali joj je bila potrebna motivacija koju su pronašli u prvom vođstvu Zadrana od 23:20, pa sledi nova serija Zvezde i preko Mitrovića i Lazića (jedine dve trojke u prvom poluvremenu su bile njegove) Zvezda stiže do 43:37 na poluvremenu.

Treća deonica je bila deonica Crvene zvezde mts, kako je to običaj trenera Dejana Radonjića. 

Pogodili su čak četiri uzastopne trojke preko Holinsa (2), Voltersa i Davidovca, pa je posle poena Luke Mitrovića bilo i maksimalnih +18. 

Imali su domaći svojih „pet minuta“ u drugom poluvremenu kada su se vratili na 60:72, ali je odmah usledila trojka Dobrića kada je praktično rešeno pitanje pobednika. Pogodio je kasnije i Simonović, sve je bilo jasno par minuta pre kraja utakmice. 

Sledeći meč Crvene zvezde mts je protiv Partizana 14. novembra. 

U redovima Zvezde najefikasniji Volters i Kuzmić sa po 14, Kalinić je dodao 13. Kod domaćina Vuković 14 poena, koliko je imao i Karter. 


Be the first to comment on "CRVENO-BELI BEZ PROBLEMA: Rutinska pobeda Zvezde u Zadru!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*