PARNI VALJAK OD SJAJA DO OČAJA: Partizan DOMINIRAO, pa strepeo za pobedu!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana trijumfovali su protiv Mladosti iz Lučana rezultatom 2:1 (1:0) u poslednjoj utakmici 25. kola Linglong Superlige Srbije.

„Parni valjak“ se tako vratio na prvo mesto na tabeli, ponovo ispred Crvene zvezde, koja je ranije tokom dana lako savladala Voždovac. Razlika između „večitih“ rivala ponovo iznosi dva boda i šampionska trka nastaviće se već tokom predstojećeg vikenda.

Mladost je u 89. minutu imala zicer za 2:2, ali Nemanja Obradović nije iskoristio čist poklon od imenjaka Miletića i Partizan je pukom srećom preživeo.


Crno-beli su bili psihički poljuljani i prilično stegnuti zbog poraza u 166. „večitom“ derbiju pre četiri dana.

Videlo se to na startu, jer nije bilo niti energije, niti opasnosti od strane izabranika Aleksandra Stanojevića.

Zapravo, Mladost je bila ta koja je prva zapretila i nije se libila da „otvorenog garda“ krena ka golu Aleksandra Popovića.

Međutim, pravih šansi nije bilo, uz sporadične i manje opasne pokušaje na obe strane, sve do 42. minuta kada smo videli vodeći pogodak.

Kapiten domaćih Lazar Marković je poslao sjajan centaršut sa desne strane, pravo na glavu Rikarda Gomeša između dva štopera gostiju.

Usledio je prelep trzaj glavom i lopta se od desne stative zakoprcala u maloj mreži leve strane gola Mladosti.

Partizan je tek tada krenuo opuštenije i više da pritiska Lučance što je usled niza napada na startu drugog dela rezultovalo drugim pogotkom na meču.

Miloš Jojić je u 54. minutu pobegao odbrani rivala i sa desne strane poslao prizeman pas na levu ka Nikoli Terziću. Nakon njegovog odigravanja lopta se odbila pravo nazad na nogu Jojića koji nije imao težak zadatak da je ubaci u praznu mrežu.

Mladost je tada potpuno posustala i više nije bilo ni pokušaja da se ugrozi Popović, a kamoli dođe do velikog povratka.

Crno-beli su kontrolisali duel, ali i dalje bivali ofanzivni i koristili priliku da zaprete iz svake pozicije. Istina u znatno mirnijem ritmu utakmice.

I onda u 88. minutu je dete Partizana Milan Bojović postigao gol za 2:1 i nadu gostiju koja je kao kvasac narasla nekoliko sekundi kasnije.

Tek što su krenuli sa centra, Miletić je dva puta pogrešio i poklonio čist zicer Nemanji Obradoviću, a on kao da se iznenadio time što se desilo je loptu lansirao visoko preko gola.

Partizan je pukom srećom sačuvao prvo mesto posle 25. kola, a već u narednom u nedelju od 14.00 će morati da to isto učini na teškom gostovanju Spartaku u Subotici.


Be the first to comment on "PARNI VALJAK OD SJAJA DO OČAJA: Partizan DOMINIRAO, pa strepeo za pobedu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*