BRAVO DEVOJKE: Srpske rukometašice iznenadile Šveđanke

Zlatko Portner

Rukometašice Srbije savladale su Švedsku u Zrenjaninu sa 24:21 u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija je čeo meč bila u prednosti, a Šveđanke nijednom nisu uspele ni da izjednače.

Najefikasnija u našoj reprezentaciji bila je Jelena Lavko sa šest golova, a pratile su je Marija Petrović sa pet, odnosno Sanja Radosavljević sa četiri pogotka.


Kod Šveđanki ubedljivo najbolja bila je Natali Hagman sa deset golova, a po dva su imale Blom, Roberts, Petren i Lindkvist.

Srbija je ovom pobedom izbila na prvo mesto u Grupi 6 kvalifikacija za Evropsko prventstvo sa skorom 2-1, koliko ima i Švedska uz lošiji međusobni skor. Na trećem mestu je Island, dok je četvrta u gripi Turska.

Na Evropsko prvenstvo proći će po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe.

Drugo poluvreme u toku: Srbija – Švedska 24:21 (10:9, 14:12)

Dvorana: Kristalna dvorana, Zrenjanin. Sudije: Lovin Kristina, Stanču Simona, Metalari Kamer.

Srbija: J. Agbaba, Bogojević, Graovac, Janjušević, Kocić, Kovačević, Lavko, Lišćević, Lovrić, Petrović, Radojević, Radosavljević, Risović, Stoiljković, Trifunović, Vukajlović. Selektor: Uroš Bregar.

Švedska: Blom, Bundsen, Karlson, Danielson, Dano, Gulberg, Hagman, Hanson, Lagerkvist, Lindkvist, Melegard, Petren, Roberts, Ride, Stromberg, Torlajfsdotir. Selektor: Joana Maria Vilberg.

Drugo poluvreme:

KRAAAJ! Pobeda Srbije protiv Švedske sa 24:21

57′ Tajm-aut traži Bregar, Srbija odigrala loša dva napada – 22:20

Lindkvist je prodor pretvorila u gol, a precizna nakon dobre odbrane Švedske bila je Hagman.

55′ Srbija pred pobedom – 22:18

Bogojević je bila strpljiva, dobila je loptu i pogodila sa desnog krila, ali je Lindkvist uzvratila nakon brzog napada. Lavko je ponovo postigla gol iz sedmerca.

52′ Dugi napadi Srbije, Lavko ne promašuje – 20:17

Lavko je iz sedmerca dovela Srbiju na +4, ali je Blom bila odlična i Risović nije imala šansu da odbrani jak šut.

48′ Dvorana na nogama, Risović prva figura utakmice – 19:16

Lavko je iskoristila prazan put do gola i pogodila mrežu. Risović je odbranila dva puta za samo nekoliko sekundi. Pogrešile su Srpkinje u napadu, a Šveđanke su ih kontre postigla lak gol. Uzvratila je Petrović golom pored tri rivalke.

45′ Risović nastavlja da brani, Bregar tražio tajm-aut – 17:15

Karlson je zaustavljena u prodoru, ali je Hagman iskoristila sedmerac. Bundsen je odbranila, Švedska je iz brze kontre dala gol bez problema. Prelepa akcija Srpkinja krunisana je lobom Bogojević sa desnog krila, a Risović je još jednom odbranila. Radojević je nakon dugog napada šutirala pored gola, a sprečena je i kontra Švedske. Risović je upisala još jednu odbranu, ali ju je potom savladala Blom.

40′ Tajm-aut traži Švedska – 16:12 za Srbiju

Lavko je pogodila stativu u poslednjim sekundama napada, ali je Risović još jednom sačuvala našu reprezentaciju. Radojević je iznudila sedmerac, a Lavko je pogodila.

36′ Navijači se probudili, Stoiljkoić promašila kontru pa se iskupila – 15:12

Bogojević je postigla gol, ali je on poništen. Za Švedsku je bila precizna Petren. Radojevič je fintom izbacila odbranu Švedske i fenomenalno pogodila. Šveđanke su pogrešile, ali je Stoiljković u kontri promašila zicer. Sporo vraćanje Srpkinja iskoristila je Hagman i smanjila prednost. Stoiljković se podigla na šut i iskupila se za promašaj.

33′ Srbija odlična na startu drugog poluvremena – 13:10

Hagman je imala odličnu poziciju, ali je Risović odbranila. Petrović je nakon kontre uz malo sreće pogodila mrežu. Sedmerac je realizovala Lavko, za svoj prvi gol na ovom meču. Hagman je još jednom pokušala i bila precizna. Petrović je iskoristila snagu u snalažljovost i ponovo pogodila.

Prvo poluvreme:

30′ Loš završetak poluvremena za Srbiju, ipak održana prednost – 10:9

Lovrić je promašila zicer sa desnog krila, a Petren je postigla efektan gol šutem sa zemlje. Srbija je brzo pogrešila, a Hagman je realizovala kontru.

28′ Švedska sve bolja, Petrović dala bitan gol – 10:7

Risović je odbranila kontru Šveđanki, ali je Bundsen upisala šestu odbranu na drugoj strani. Lavko je napravila faul, a Hagman nije realizovala sedmerac, pošto je Graovac odbranila prvi put danas. Srbija je izgubila loptu, a Karlson je pogodila iz brzog napada. Stoiljković je asistirala za Petrović, koja je sa pivota pogodila slabijom levom rukom.

24′ Hagman ne promašuje sedmerce – 9:6

Kovačević je snažno šutirala, ali bezuspešno. Šveđanke su dvaput zaredom pogodile stativu. Trifunović je zakasnila sa odbranom, a Hagman je još jednom pogodila iz sedmerca.

20′ Srbija drži prednost i igra timski – 9:5

Radosavljević je još jednom iskoristila povoljnu situaciju i pogodila. Šveđanke su izgubile loptu, ali Srbija nije realizovala napad. Hagman je ponovo bila precizna sa sedam metara. Prelepa akcija Srpkinja krunisala je lobom Petrović.

17′ Radosavljević dominira, Švedska smanjila nakon kontre -7:4

Oba golmana su upisale odlične odbrane, a Lindkvist je potom napravile korake, pa joj je gol poništen. Radojević je promašila, ali je Radosavljević pokupila promašaj i postigla svoj treći gol. Hanson je imala odličnu poziciju, ali je Risović pokazala kvalitet još jednom. Srpkinje su pogrešile, a Hagman je istrčala kontru i postigla gol.

13′ Tajm-aut za Švedsku, Srbija odlična – 6:3.

Stoiljković je pogrešila, a Hanson se konačno upisala golom sa krila. Uzvratila je Lovrić iz teške pozicije.

12′ Radosavljević raspoložena, Rosivić sve brani – 5:2

Roberts je prekinula crnu seriju Šveđanki, ali je Radosavljević lobom ponovo povećala prednost. Risović je odbranila još jedan zicer.

9′ Razigrana Srbija, Risović blista – 4:1

Bundsen je sjajno odbranila šut Janjušević, Risović je uzvratila sa dve uspešne intervencije. Liščević je sprečila kontru nakon greške, a Radosavljević je pogodila sa krila. Risović je upisala još jednu odbranu, a Janjušević je brzo realizovala napad.

6′ Kakav gol za Radojević, Šveđanke se upisale sedmercem – 2:1

Radojević je postigla efektan gol pod prečku, ali je tom prilikom ostala na zemlji zbog nezgodnog pada. Hagman je realizovala sedmerac bez problema.

3′ Srbija povela iz sedmerca – 1:0

Obe ekipe su prokockale prve napade na meču. Janjušević je iznudila sedmerac, koji je Stoiljković pretvorila u gol. Risović je potom odbranila šut na drugoj strani.

Pre meča:

Golman Jovana Risović je dobila nagradu za najbolju rukometašice naše zemlje u prethodnoj godini.


Be the first to comment on "BRAVO DEVOJKE: Srpske rukometašice iznenadile Šveđanke"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*