EVROLIGA SE OGLASILA: Sudije grešile na štetu Monaka i Partizana!

FOTO: KK Partizan

Organizatori Evrolige priznali su greške koje su se desile u finišu meča 12. kola između Partizana i Monaka.

Crno-beli su slavili u neizvesnoj završnici (89:85), a na samom kraju je došlo i do sudijskih propusta.

 


Na sajtu Evrolige je postupno sprovedeno kroz poslednjih 50 sekundi meča i nakon nekoliko ispravnih sudijskih odluka stigli do prve pogrešne na 35 sekundi do kraja.

Doužeru je sviran faul u napadu nakon kontakta sa Džejsonom Blosomgejmom, ali je nakon pregledanja snimka ta odluka preinačena. Bez obzira na to, svedoči o nesigurnosti koju je sudijska trojka (Huan Karlos Garsija, Matej Boltauzer, Gvido Đovaneti), počela da pokazuje.

Osim toga, nije bilo previda sve do 20,3 sekundi do kraja kada Ledej stiže do skoka i uhvaćene lopte. U trenutku kada Doužer prelazi na protivničku polovinu na semaforu je ostalo 11 sekundi. Dakle, između za dva je prošlo 9,3 sekunde odnosno 1,3 više nego što je dozvoljeno.

To je trebalo da donese loptu Monaku i vraćanje sata na 12,3 sekundi. Umesto toga Motiejunasu je suđen faul nad Alenom Smailagićem, što je takođe naknadno utvrđeno kao neispravna odluka. Srećom, sudije su to na licu mesta ispravile pregledanjem snimka, pa je Litvancu dosuđen nesportski faul.

Do kraja još jedna neispravna odluka, i to na štetu Partizana. Prilikom ubacivanja lopte na sekund do kraja Džordan Lojd je sa obe ruke čuvao Zeka Ledeja, što je trebalo da bude faul prilikom izvođenja lopte i da Partizanu donese slobodno bacanje i loptu sa strane.

U sklopu te akcije dogodio se i slučajan kontakt u predelu Lojdovog lica, nakon čega su obojica završili na zemlji. To nije okarakterisano kao faul, što je procenjeno kao ispravna odluka.

 


Međutim, ono što je zanimljivo u vezi sa tom situacijom jeste da se ona proveravala. Sudije su zadržale inicijalnu odluku, ali ono što je važno navesti jeste da oni tom prilikom nisu mogli da ponovo menjaju odluku oko onoga što je tome prethodilo.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "EVROLIGA SE OGLASILA: Sudije grešile na štetu Monaka i Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*