OGLASILA SE ABA LIGA: Lesorovo bacanje bilo PRAVILNO, sudije pogrešile!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

AdmiralBet ABA liga oglasila se zvaničnim saopštenjem ovog popodneva, povodom jedne od odluka sudija u drugoj utakmici finalne serije plej-ofa između Crvene zvezde i Partizana.

Konkretan povod za ovo saopštenje je greška sudija koje su na deset sekundi pre kraja dosudile prestup Partizanovom centru Matijasu Lesoru koji je prethodno (namerno) promašio slobodno bacanje, pa uhvatio loptu pod košem.

U nastavku saopštenje AdmiralBet ABA lige prenosimo u celini.


“Kako bi se razjasnila situacija sa suđenjem, do koje je došlo u završnim trenucima četvrte četvrtine druge utakmice finalne serije između Crvene zvezde mts i Partizana NIS, AdmiralBet ABA liga obaveštava javnost da je odluka sudija na 10 sekundi pre kraja, pri izvođenju drugog slobodnog bacanja igrača Matijasa Lesora nije bila ispravna.

Ekspertizom suđenja od strane Sudijske komisije AdmiralBet ABA lige j.t.d., sastavljene od tri člana, utakmica je okarakterisana kao teška za suđenje sa dosta teških situacija za suđenje, posebno kada su u pitanju kontakti između igrača. Tokom utakmice bilo je pogrešnih sudijskih odluka, što se pominje i u analizi, dodajući da je to stvar koja se dešava na svim utakmicama, ali ne bi trebalo da se dešava tako često.

Nakon ekspertize Sudijske komisije ABA lige j.t.d., konstatovano je da na 10 sekundi do kraja igre, pri izvođenju drugog slobodnog bacanja igrača Matijasa Lesora, nije bilo prekršaja prilikom izvođenja slobodnog bacanja. Lopta je dodirnula obruč pre nego što je strelac dodirnuo liniju za izvođenje slobodnih bacanja ili ograničenu oblast.

Dakle, odluka sudija bila je pogrešna“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, i Lesor se juče oglasio na Tviteru, gde je pokazao šta piše u važećim pravilima kada je pomenuta situacija u pitanju.

 


Be the first to comment on "OGLASILA SE ABA LIGA: Lesorovo bacanje bilo PRAVILNO, sudije pogrešile!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*