TRESE SE BEOGRAD: Oštro saopštenje Zvezde posle sudijske ekspertize!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se povodom ekspertize suđenja druge utakmice finala ABA lige.

Zvezda je pobedila Partizan u nedelju i povela sa 2-0 u seriji, ali je u završnici viđena prava drama.

Nakon toga oba tima su zatražile ekspertizu suđenja, a ona je pokazala da su oštećeni crno-beli.


Povodom toga se oglasio aktuelni šampion, čije saopštenje – pod nazivom „Čestitke na izvanrednoj ‘ekspertizi’ ali koje utakmice?“ – prenosimo u celosti i bez redakcijskih korekcija:

„KK Crvena zvezda mts dobio je u utorak popodne ekspertizu suđenja druge utakmice finala plej ofa ABA lige koju je obavio nekadašnji sudija iz Kraljeva Saša Maričić. Ovim putem želimo da čestitamo na ‘izvanredno’ obavljenom poslu gospodinu Maričiću uz konstataciju da očigledno nismo gledali i analizirali istu utakmicu.

Ako jesmo, onda sa iznenađenjem konstatujemo da brojne sporne situacije nisu ni uzete u obzir u ovoj ‘ekspertizi’, poput ključne situacije u poslednjoj četvrtini i nesportskog faula Zagorca nad Ivanovićem (11 sekundi pre kraja meča) koji nigde nije ni pomenut, a nakon koga bi utakmica bila praktično rešena. O iznenadnoj promeni sudijskog kriterijuma tokom prvog poluvremena, različitom sankcionisanju pojedinih situacija, brojnih koraka, i ostalim greškama, i da ne govorimo…

Koliko vidimo, osnovni zahtev za ovu ekspertizu, sudija Igor Dragojević nije loše obavio svoj posao, niti grešio na štetu rivalskog kluba, i pored pažljivo i selektivno odabranih detalja u ovoj ‘ekspertizi’?

Iznenađeni smo da su ‘ekspertize’ i zahtevi za istima postali od ključne važnosti posebno pojedinim medijima (slučajno nastrojenima jednom klubu) koji su od završetka nedeljne utakmice u svojevrsnoj kampanji, ali nisu bile važne nakon polufinalne utakmice u Ljubljani gde je napravljeno čak 14 grešaka na štetu Crvene zvezde a odnos u slobodnim bacanjima iznosio neverovatnih 42-15 u korist rivala?

Slučajno ili ne, jedan od aktera te utakmice, biće sudija u sredu uveče, drugi je bio akter utakmice u kojoj je tokom prošlog finala odnos u slobodnim bacanjima bio 34-17 za rivalski tim? Slučajno ili ne, taj tandem (Boltauzer i Nedović) sudio je prethodnu utakmicu u kojoj je domaćin bio KK Partizan? Kako, dovoljno je pogledati snimak te utakmice.

Uz iskrenu nadu da je gospodin Maričić ovu ekspertizu radio i uradio bez pritisaka i sugestija sa strane, i ne isključivo preko platforme ‘Sinergy’, KK Crvena zvezda obaveštava javnost da neće učestvovati u ovoj svojevrsnoj kampanji koja praktično traje od početka sezone i koja ima jasan cilj da podigne tenzije u ovoj seriji, i da skrene pažnju sa onog najvažnijeg – terena!“.

 


U nastavku u videu možete pogledati „samo deo krupnih grešaka na štetu KK Crvena zvezda“, kako je navedeno u saopštenju, „koje nisu uzete u obzir niti ih ima u ‘ekspertizi’ (predsednika sudijske komisije) Milana Maričića“.

1 Comment on "TRESE SE BEOGRAD: Oštro saopštenje Zvezde posle sudijske ekspertize!"

  1. Da nije žalosno, bilo bi smešno. Dok god je Čović u blizini košarke na bilo koji način, nama kao košarkaškoj zemlji, sreće nema. Ovo saopštenje je još jedna njegova prljava podmetačina, a snimak koji je u prilogu samo potvrđuje besmisao svega što je ispinovao. Šicer (lik iz „Salaš u malom ritu“) srpske košarke, ujedno i njen grobar (u pravom smislu te reči), večiti košarkaški kompleksaš, politički preletač, moralna krpa i neosuđeni nasilnik, truje atmosferu svakom svojom javno iznešenom reči već dugi niz godina, i uvek to radi iz lagodne pozicije vlasti, koja mu obezbeđuje imunitet od svih svojih bahatluka. Jadna li si zemljo Srbijo, kada ti ovakvi određuju sudbinu u bilo kom smislu.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*