SFEROPULOS BLJUJE VATRU NA SUDIJE: Grk BESAN posle meča sa Žalgirisom!

FOTO: SC Derby/Filip Roganović

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos je izneo utiske posle poraza od Žalgirisa.

Crveno-beli su u tesnom meču poraženi od ekipe iz Kaunasa u „Beogradskoj areni“, rezultatom 91:93.

 


Zvezda je ostala sa sve manjim šansama za plej-in, trenutno se nalazi na 16. mestu sa 10 pobeda i 16 poraza, dok je Žalgiris 13. sa skorom 11-15.

Sferopulos je istakao da su mali detalji odlučili pobednika.

Bila je tesna utakmica, balansirana sa obe strane. Niko nije mogao da dođe do značajnije prednosti. Mali detalji su odlučili utakmicu i to se upravo desilo. Mislim da su se naši igrači borili i ostavili srce na terenu za pobedu. Na kraju su poslednjih četiri-pet minuta odlučila meč – rekao je Sferopulos i nastavio:

– Igrali smo bez dva bitnih plejmejkera. Bilo je teško da ispratimo utakmicu ofanzivno i defanzivno. Oni dosta pomažu. Veoma je bitno da se napomene dobar performans Jaga Dos Santosa, ali nismo imali Miloša Teodosića i Nikolu Topića.

Žalgiris je u dobrom ritmu. Pronalazili su rešenje za sve.

Slažem se kada primite 93 poena kod kuće, nije sve bilo kako treba. Igrali smo različite odbrane, menjali smo tri-četiri odbrane. Pogađali su šuteve. Oni su u dobrom ritmu. Udvajali smo, pokušavali, ali su oni pronalazili rešenje.

O povredi Branka Lazića.

-Imao je istegnuće mišića i van je tima. Neće igrati protiv Zadra, ali za sada ne znamo da li će biti u timu za Kup.

Pohvalio je igru Fredija Gilespija i Jaga Dos Santosa.

 


– Igrači su udradili odličan posao, kao Fredi Gilespi. Svi moraju da budu spremni, i da imaju taj mentalitet do kraja sezone. I dalje se borimo, ima još do kraja – rekao je Sferopulos i nastavio:

– Ne volim da pričam o igračima pojedinačno, ali Jago je odigrao najzreliju utakmicu od dolaska. Odigrao je 35 minuta bez ijedne izgubljene lopte.

Sferopulos se osvrnuo na suđenje.

– Nikada ne komentarišem sudijske odluke, jer ako budem, biću kažnjen. Ako je cela Arena je videla isto, ako 24.000 ljudi vidi istu stvar Oni sigurno ne greše – zaključio je Sferopulos.

Be the first to comment on "SFEROPULOS BLJUJE VATRU NA SUDIJE: Grk BESAN posle meča sa Žalgirisom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*