ČOVIĆ BLJUJE VATRU: Sudije pomagale Partizanu i u četvrtoj utakmici!

Nebojša Čović, prvi čovek KK Crvena zvezda, bio je gost jutarnjeg programa Prve televizije.

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Partizan u poslednjem, petom meču finalne serije ABA lige, a određene su i sudije za taj susret.

Prvi čovek crveno-belih je bio gost jutarnjeg programa Prve televizije i Nebojša Čović je govorio o brojnim stvarima vezanim za tu majstoricu.


„Izvinjavam se što nisam u odelu, što nisam dovoljno našminkan, ali treba biti prirodan i sa prirodnom kosom“, počeo je gostovanje Nebojša Čović.

„Čestitam Partizanu na pobedi u četvrtoj utakmici. Izjednačili su. Interesantna je ova serija, mi smo poveli sa 2:0, a onda smo imali tu treću utakmicu koja je bila takva kakva je bila i verovatno je ona ostavila uticaj na naše igrače i tako smo odigrali u četvrtoj utakmici. Nismo zaboravili da igramo košarku. Razlika nije bitna, možda je bitna za medije, ali ovde se broji broj pobeda. Pozivam sve zvezdaše da dođu u ponedeljak u Pionir da podrže ekipu, da odbranimo domaći teren“

Čović smatra da je Zvezda žestoko oštećena u trećoj utakmici finalne serije.

„Što se tiče ekspertiza napravljene su dve kao što znate, za drugu i treću utakmicu. Napravljeno je ukupno 11 grešaka – četiri na štetu Zvezde i sedam na štetu Partizana i stradao je sudija Dragojević. To su oni tako procenili“, kaže Čović i dodaje:

„Na trećoj utakmici na kojoj je bilo svega i svačega, napravljeno je 15 grešaka od kojih je 11 bilo na štetu Zvezde,četiri na štetu Partizana i nikom ništa… Nijedan sudija nije nastradao. Interesantan je prekid 57 sekundi pre kraja. Prekid je mogao mnogo ranije da se dogodi, ako je uopšte trebao da se dogodi. Ja mislim da je taj prekid isceniran 57 sekundi pre kraja. To utiče psihološki na igrače. Onda smo u tih 57 sekundi dobili dva namerna faula koja su bila na Laziću od Pantera, a sudije nisu sankcionisane“.

Kriterijum suđenja je bio jako čudan po njegovom mišljenju:

„Treća utakmica počinje tako što naš igrač Holins za minut dobije dva faula, nakon toga ide izmena, ulazi Lazić za minut i on dobije dva faula. Posle toga se vrati Holins i odmah dobije treći faul. Četvrta utakmica isto interesantno počinje. Luka Mitrović odmah dobija dva faula, a kada je se vratio ponovo u igru dobija treći i četvrti faul“, ističe Čović.

 


Be the first to comment on "ČOVIĆ BLJUJE VATRU: Sudije pomagale Partizanu i u četvrtoj utakmici!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*