PARTIZAN MORA JOŠ DA ČEKA: Žalgiris posle DRAME srušio Makabi!

Partizan u petak od 21.00 igra u Monaku meč 33. kola Evrolige, ali su njegove pristalice sa posebnom pažnjom pratile duel između Žalgirisa i Makabija u Kaunasu.

Rasplet je takav da je litvanski tim dobio meč u „Žalgirio areni“ rezultatom 68:67 i tako produžio svoju nadu da dostigne Top 8 Evrolige, odnosno, prolongirao čekanje crno-belih navijača na overu mesta u četvrtfinalu.

 


Žalgiris sa skorom 18-15 sada ima isti broj pobeda kao i Partizan, ali i utakmicu, odnosno, poraz više.

Partizan bi ove večeri mogao da prođe i u slučaju poraza Baskonije od Asvela, ali i pobede nad Monakom u petak uveče.

Čak i ako ta dva ishoda ne odu njemu na ruku, u poslednjem kolu bi pobedom nad Panatinaikosom u Beogradu mogao da overi mesto u doigravanju.

No, sa druge strane, ovaj poraz Makabija mogao bi da ide na ruku „parnom valjku“, jer bi se trijumfom nad Monakom srpski tim izjednačio sa izraelskim (uz lošiji međusobni skor) i postojala bi šansa da u poslednjem kolu završi ligaški deo ispred „ponosa Izraela“ na tabeli.

Kada je reč o meču u Kaunasu, Žalgiris ga je dobio posle velike drame i to jednim pogođenim bacanjem Tejlora. Prvo je promašio na 21 sekund pre kraja, drugo pogodio i tako doneo trijumf.

Ali, Makabi će žaliti prethodno za promašenom otvorenom trojkom Martina, kao i dva zicera Niba pod obručem, kao i Boldvina u poslednjim sekundama.

Najefikasniji igrač susreta bio je Roland Šmits sa 13 poena, a dvocifren u pobedničkom taboru bio je još Tejlor sa 12.

 


Makabi je predvodio Boldvin sa 12 poena i 10 skokova, Martin je imao isti broj koševa, Braun i Nibo po jedan manje, a Koen 10 poena.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "PARTIZAN MORA JOŠ DA ČEKA: Žalgiris posle DRAME srušio Makabi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*