MAESTRALNI PI DŽEJ DOUŽER RAZNEO ŽALGIRIS: Partizan posle velike borbe srušio Trinkijerija

Košarkaši Košarkaši Partizana ugostili su ekipu Žalgirisa u meču 23. kola Evrolige u prepunoj Štark Areni i tom prilikom su slavili rezultatom 81:72, po četvrtinama 22:26, 23:17, 16:16, 20:13.

Vrlo važna i vredna pobeda Partizana u „Štark Areni“. Pred krcatom dvoranom, crno-beli su upisali novi trijumf posle kojeg su na skoru 12-11.

 


U prvom poluvremenu smo imali tri dvocifrena u oba tima, Doužer je došao do 17 poena i ako tako nastavi biće ti bjegova najbolja partija u sezoni. Evans je dodao 14, a Ledej 12.

Treća deonica prošla je u dobrim minutima Kevina Pantera i najvećoj prednosti Partizana od čak osam poena, ali ubrzo se Žalgiris vratio u meč i čak su uspeli da izjednače.

Odlično su košarkaši Željka Obradovića iskontrolisali igru u poslednjoj četvrtini, posle čega su stigli do ubedljive prednosti, koju su do kraja uspeli da sačuvaju.

Ovom pobedom porasla je šansa da Partizan gledamo u Top 8 fazi Evrolige ove sezone. Jedino što nije išlo na ruku jeste pobeda Valensije nad Baskonijom.

Partizan sada deli osmo mesto na tabeli sa Baskonijom, Olimpijakosom i Valensijom, koji su na identičnom učinku.

Deluje da će do kraja samo jedna od ovih ekipa na kraju otpasti iz trke za plej-in.

 


Šansa da će Partizan na kraju naći svoje mesto u Top 8 fazi, bilo kroz plej-in, bilo kao plasiran među šest najboljih sada iznosi 50%.

Svetski bukmejkeri daju kvotu od 2,00 na to da ćemo Partizan gledati u završnici.

Sledi duplo kolo u kojem Partizan dva puta gostuje i to timovima iz gornjeg doma – Monaku i Virtusu.

Na kraju, Doužer je bio najefikasniji u Partizanu sa 23 poena (8/10 za dva 2/2 za tri) i 4 asistencije, Ledej je upisao 21 poen i 5 skokova, a Kaminski 12 poena i tri uhvaćene lopte.

U ekipi Žalgirisa najbolji Kinan Evans sa 25 poena, Birutis ga je pratio sa 11 poena i 5 skokova.

Be the first to comment on "MAESTRALNI PI DŽEJ DOUŽER RAZNEO ŽALGIRIS: Partizan posle velike borbe srušio Trinkijerija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*