NEZAPAMĆENA DRAMA U GLJIVICAMA: Srbija posle VELIKE borbe do polufinala SP!

FOTO: OSS

Odbojkašice Srbije plasirale su se u polufinale Svetskog prvenstva.

Naše dame su u četvrtfinalu posle velike drame i borbe savladala domaću Poljsku rezultatom 3:2.

U borbi za finale rival će nam biti SAD.


Srbiju je do pobede predvodila „nezaustavljiva“ Tijana Bošković sa 36 poena, odlično je odigrala i Brankica Mihajlović koja je osovjila 15 poena, a poslednja dva poena na meču delo su Jovane Stevanović, koja je tako Srbiju poslala u polufinale. U ekipi Poljske briljirala je Magdalena Stišljak sa ogromnih 39 poena.

Igralo se poen za poen do polovine prvog seta, a onda je Srbija sredinom prvog seta došla do prve osetnije prednosti (14:11). Nažalost, Poljakinje su dobrim servisima brzo uspele da uhvate rezultatski priključak i stignu do izjednačenja 18:18. Naše odbojkašice osvojile su naredni poen, a onda je usledila serija domaćina od 4:0, poveo je sa 22:19 i stigao do prvog seta.

Ekspresno su Srpkinje „prebolele“ izgubljen set i silovito krenule u drugom. Nakon smeča Tijane Bošković bilo je 4:0 za naš tim. Srbija je ubrzo stigla i do pet poena viška, nakon večeras raspoložene Bojane Drče. Najubedljiviju prednost naša reprezentacija imala je u završnici seta (21:13) nakon novog poena Boškovićeve. Na kraju je drugi set završen identičnim rezultatom kao i prvi, ovoga puta u korist Srbije.

Bolje su Poljakinje krenule u trećem setu, poenima Ružanjski i Stišljak došle do prednosti od 3:1, ali je Srbija osvojila naredna tri poena i odmah preokrenula. Dominirala je Tijana Bošković, osvajala poene i povećavala prednost Srbije, a kada je poentirala Brankica Mihajlović Srbija je povela sa 10:6. Ipak su Poljakinje na krilima izvanredne Stišljak stigle do izjednačenja na sredini seta (13:13). Ušlo se u neizvesnu završnicu, tada su ruke „zadrhtale“ domaćinu, izbacile su Poljakinje nekoliko lopti u aut, pale pod pritiskom i „poklonile“ set Srbiji.


Bile su naše reprezentativke u velikoj psihološkoj prednosti nakon preokreta i vođstva od 2:1 u setovima. To je ekipa selektora Danijelea Santarelija iskoristila i povela sa 10:7 u četvrtom setu.

Nakon bloka impresivne Boškovićeve povela je naša reprezentacija sa 12:8, ali su Poljakinje uspele da se vrate u igru i smanje na 13:12, ali je 30. poenom na meču Boškovićeva vratila dva poena viška Srbiji, a nakon greške Korneljuk i blokova Stevanovićeve i Mihajlovićeve bilo je ogromnih 17:12 za našu reprezentaciju.

Mislilo se tada da je utakmica prelomljena, ali su Poljakinje zaigrale sjajno i došle na samo poen zaostatka u završnici seta (23:22), a nakon poena Stišljak Poljakinje su izjednačile. Usledila je greška Boškovićeve za potpuni preokret, pa još jedna Mihajlovićeve kojom su Poljakinje stigle do odlučujućeg petog seta.

Na startu odlučujućeg seta dominirala je Stišljak, osvojila prva tri poena za svoj tim, a nakon greške Boškovićeve, Poljska je povela sa 4:3. Srbija je brzo preokrenula i povela sa 6:5 blokom Aleksićeve, a onda je još jednom poen za domaćina osvojila Stišljak.

Ipak, na promenu strana otišlo se vođstvom Poljakinja od 8:7, poene su osvojile neumoljiva Stišljak i Ružanjski. Greška Boškovićeve u narednom poenu naterala je selektora Santarelija da zatraži tajm-aut. Održavala je Boškovićeva Srbiju u životu, a nakon greške Alagierske bilo je 10:10. Probila je Boškovićeva trojni blok i donela prednost Srbiji u završnici petog seta (12:11).

Nije dugo trajala prednost naše ekipe, 10. poenom Stišljak u taj-brejku Poljska je povela sa 13:12, a Santareli uzeo poslednji tajm-aut na meču. Još jednom je Boškovićeva donela izjednačenje Srbiji i potpuni egal u samom finišu. Napokon je pogrešila Stišljak i donela Srpkinjama prvu meč loptu, koju je spasila, a ko bi drugi, nego Stišljak. Stevanovićeva je bila smirena na mreži i omogućila novu meč loptu Srbiji, da bi asom uvela naš tim u polufinale.

U drugom polufinalu sastaće se Italija i Brazil. Italijanke su u četvrtfinalu savladale Tursku sa 3:0, dok je Brazil posle pet setova trijumfovao nad Japanom.

 


BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "NEZAPAMĆENA DRAMA U GLJIVICAMA: Srbija posle VELIKE borbe do polufinala SP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*