OVO ĆE BAŠ DA BOLI: Nejpir neverovatnim pogotkom srušio Partizan posle velike drame u Milanu!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Olimpije iz Milana savladali su Partizan na domaćem terenu rezultatom 85:83 u okviru 28. kola Evrolige.

Crno-beli su po ko zna koji put ove sezone poraženi posle prave drame, a junak je bio Šabaz Nejpir pogotkom 5.3 sekunde pre kraja.

 


Armani sada ima skor od 12 pobeda i 16 poraza, dok je Partizan na 13 trijumfa i 15 neuspeha.

Ovim porazom Partizan se i zvanično oprostio od borbe za plej-of i preostaje mu grčevita borba za plej-in do kraja sezone.

Parni valjak je odlično otvorio meč. Trojke su pogodili Frenk Kaminski i Alen Smailagić, a potom i dugu dvojku Kevin Panter. Etore Mesina morao je odmah da traži tajm-aut.

Šejvon Šilds se razbudio i vezao deset poena i doneo svom timu prvu prednost na utakmici.

Pogađali su trojke i Maodo Lo i Nikola Mirotić, ali su Aleksa Avramović i Zek Ledej nosili Partizan. Mini-serijom Bruna Kabokla i Ledeja Partizan je stigao do +7 početkom druge deonice.

Ipak, ponovo je usledio odgovor domaćina. Devonte Hol i Johanes Fojtman su bili odlični, a onda je trojku pogodio i Šabaz Nejpir. Mučio se Partizan, četiri minuta nije bio bez koša, a onda se pojavio Aleksa Avramović sa pet vezanih poena.

Partizan je posle 20 minuta gubio rezultatom 41:40, a domaćin je imao 80% za dva i 57% za tri poena.

Kevin Panter je trojkom otvorio treću četvrtinu, a raspoloženi su i dalje bili Hol i Avramović.

Nejpir je vezao šest poena, a potom je poentirao i Hol i domaćin je poveo rezultatom 57:51. Seriju Olimpije prekinuo je Smailagić, a potom je trojku ubacio Danilo Anđušić i zakucao Avramović i ponovo je Partizan bio u egalu.

Hol je nastavio sa trojkama, ali je Kaboklo odmah uzvratio. Brazilac je potom poentirao posle odbojke, a Anđušić je sjajno pogodio u završnici četvrtine za 67:64.

Nikola Mirotić se raspucao na startu četvrte deonice, ubacio je dve trojke sa osam metara i Olimpija je povela rezultatom 74:73.

Avramović je držao Partizan, a potom je Kaboklo pogodio koš uz faul za 78:76 za crno-bele.

 


Dva minuta, potom, nijedan tim nije mogao do koša, a onda je Šilds poravnao na 78:78. Partizan je, maltene, od starta treće deonice igrao bez Pantera koji je sakupio četiri faula.

Sjajan pogodak imao je Danilo Anđušić od tablu za novo vođstvo Partizana, ali je Nejpir trojkom doneo svim timu 81:80. Bivši igrač Zvezde je potom pogodio i dva penala, pa je 52 sekunde pre kraja domaćin vodio rezultatom 83:80.

Panter se vratio na parket i pokušao da ubaci trojku, nije uspeo, ali je sjajni Ledej uhvatio loptu u napadu, a potom pogodio uz faul. Ubacio je i dodatni penal, pa je 28.4 sekunde pre kraja bilo 83:83.

Partizan je odigrao sjajnu odbranu, ali je Nejpir nekako uspeo da se snađe i pogodi dugu dvojku.

Parni valjak je imao nešto više od pet sekundi da stigne do pobede ili produžetka, ali je Ledej bio neprecizan.

Najefikasniji u Partizanu bio je Aleksa Avramović sa 19 poena, Bruno Kaboklo dodao je 13, Zek Ledej 12, a dvocifren je bio i Danilo Anđušić sa 11 koševa.

Nikola Mirotić i Šejvon Šilds su ubacili po 19 poena, Devon Hol ih je imao 18, a Šabaz Nejpir 13.

Be the first to comment on "OVO ĆE BAŠ DA BOLI: Nejpir neverovatnim pogotkom srušio Partizan posle velike drame u Milanu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*