KAMPACO I HOLAND NEZAUSTAVLJIVI: Zvezda opet pobedila najbolji tim Evrope

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Olimpijakos sa 87:79 u meču 33. kola Evrolige.

Crveno-beli su sjajnom igrom na oba kraja parketa uspeli da i drugi put ove sezone iznenade najbolji tim Evrolige i nanesu mu tek deseti poraz.

Najzaslužniji za to bili su Fakundo Kampaco i Džon Holand, prvi zahvaljujući energiji i borbenosti, drugi zbog šuteva u momentima kada je bilo bitno.

 


Zvezda je u prvom poluvremenu igrala dobro u napadu i tek povremeno solidno u odbrani, što za raspoložene šutere Olimpijakosa nije bilo dovoljno.

Četa Duška Ivanovića u prvoj četvrtini nije stigla ni da se osvrne oko sebe, a već je primila šest trojki, dok su igrači grčkog kluba pogađali kako je ko stigao.

Uz to, glavna boljka srpskog predstavnika bili su skokovi u napadu, gde je do izražaja dolazila fizička nadmoć unutrašnje linije tima koji sa klupe predvodi Jorgos Barcokas.

Olimpijakos je od starta nagovestio da će šuterski biti veoma opasan. Najpre je Mustafa Fal probao da probije iz reketa, a ubrzo je i Saša Vezenkov otkrio još jednu boljku Beograđana.

Luka Vildoza je trojkom Zvezdu primakao na 10:8, ali kada je Stefan Lazarević pogodio samo tablu, Vokap je dao trojku za prvu osetniju prednost gostiju 15:8.

Ubrzo se nadovezao i Ajzea Kenan, u tim trenucima je pogađao i Luka Vildoza, a Fakundo Kampaco je igrao kao „na baterije“.

Nije se ispucavao, ali jeste u odbrani maltretirao spoljne igrače Olimpijakosa, a u napadu razigravao saigrače ili probijao odbranu prodorima.

 


Zato je Zvezda bila u priključku sve dok Vezenkov nije dao trojku, pa onda isto uradio i Kenan, a Vokap povećao razliku na 25:15, pre nego što je ta razlika otišla i na +11 trojkom Kostasa Papanikolaua.

Kampaco je nakon toga podigao svoj tim, Zvezda je ušla u seriju, Olimpijakos je malo počeo i da promašuje, a Petrušev je seriju Beograđana završio trojkom sa zvukom sirene za 30:26 u korist Olimpijakosa posle 10 minuta.

Drugih deset minuta bilo je i druga priča. Mnogo jača odbrana i energija kakva treba da bude, poeni Mitrovića bili su značajni da se Zvezda vrati i sredinom drugog perioda vrati u potpuni egal.

Dobrić je posle nesportske Vokapa izjednačio na 39:39, Zvezda je serijom došla do 43:39, ali je onda Olimpijakos završio poluvreme serijom 9:2, te je posle poena Mekisika vodio 47:45.

Drugo poluvreme je počelo malo konfuzno, prekidima, ali i bombom Vildoze s trojke, uz faul posle kog je Zvezda povela 49:47.

Nastavilo se sa dobrom odbranom domaćeg tima u kom je Kampaco dao trojku, a Petrušev i Martin promašivali zicere iz reketa u kontrama.

Martin je bio pod faulom Papanikolaua, sudije to nisu videle, ali je Zvezda u tim trenucima imala 9:1 u nastavku i prednost 54:48.

Od tog trenutka se igralo mnogo tvrđe. Jača odbrana koju je priželjkivao Barcokas zbog 45 primljenih poena bila je tu, a Olimpijakos je bio čvršći u reketu.

Ipak, taj reket je „otvorio“ Petrušev snažnim zakucavanjem pored igrača, posle čega je dao trojku, a kad je i Mitrović poentirao, Zvezda je imala 63:54.

Olimpijakos se nakon toga vratio svojom mini-serijom i imao je priključak na startu četvrte četvrtine.

Otvorio je četvrtu deonicu dvema trojkama, ali je uzvratio i Džon Holand, koji je posle sjajne asistencije Kampaca bez gledanja ostao sam za 71:64.

Holand je nastavio da pogađa trojke u seriji u četvrtoj četvrtini i do sredine ovog perioda imao je 17 poena, ali su Vokap i Slukas trojkama održavali svoj tim u igri, posebno posle promašenog zicera i izgubljene lopte Vildoze.

Kada je Slukas dao trojku na tri minuta pre kraja za 80:74 sve je nekako delovalo poznato i postojala je bojazan da će Zvezda opet možda ispustiti prednost.

Ovog puta se to nije desilo. Kampaco je dao tešku trojku a onda je u veoma bitnom momentu, na minut i po pre kraja, Petrušev zakucao loptu u koš i obezbedio svom timu prostor za disanje i osam poena viška.

To je označilo i kraj meča u kom Olimpijakos više nije imao šansu da se vrati, mada je Mustafa Fal iz ofanzivnog skoka ubacio dva poena i promašio slobodno bacanje posle sumnjivog faula Petruševa.

Zvezda sada ima četiri pobede zaredom, navijači su ovakvu formu i igru dugo čekali i šteta što je tek sada stigla u finišu sezone, ali crveno-beli imaju skor od 16 pobeda i 17 poraza, dok je Olimpijakos na skoru 23-10.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "KAMPACO I HOLAND NEZAUSTAVLJIVI: Zvezda opet pobedila najbolji tim Evrope"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*