KAMPACO DOMINIRAO: Zvezda DEMOLIRALA MZT!

FOTO: KK MZT/Danail Petrović

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su kao gosti savladali MZT rezultatom 80:57, u okviru 14. kola ABA lige.

Srpski i regionalni šampion je tako stigao do 12. trijumfa u regionalnom prvenstvu, dok je makedonski tim ostao zakucan za dno sa skorom 2-12.

Zvezda je nakon trijumfa u Valensiji u petak ostala u dobrom ritmu pred duplo kolo Evrolige i mečeve sa Realom (utorak) i Monakom (četvrtak) u Beogradu.

 


Na susretu u Skoplju vođstvo je imala od početka do kraja, prvo poluvreme je bilo relativno neizvesno, ali je utakmica rešena u trećoj četvrtini, zahvaljujući Fakundu Kampacu, koji je pogađao trojke.

Duško Ivanović na ovom meču opet nije mogao da računa na Luku Vildosu, Nikolu Ivanovića i Hasana Martina, ali jeste na spomenutog Kampaca.

Argentincu je dozvoljeno da igra u regionalnom prvenstvu i upravo je on bio u centru pažnje na početku susreta u Skoplju.

Razigravao je saigrače, doduše i izgubio dve lopte, a ubrzo se i upisao u strelce, čime je Zvezda stekla prednost od samog starta.

MZT je do prvih poena stigao posle gotovo četiri minuta, ali je u finišu prve četvrtine zategao odbranu i sa nekoliko trojki se vratio u igru.

Zvezda se ubrzo u drugom kvartalu prvi put odlepila i stekla dvocifreno vođstvo, +10, u više navrata, ali uzalud.

Domaći su vrlo brzo istopili tu prednost, ponovo preko Vera, te uprkos činjenici da su samo četvorica pogađala koš rivala, na poluvreme otišli sa pristojnim zaostatkom, 36:33.

Da bi sprečila eventualnu dramu, Zvezdi je bilo potrebno da proradi šut spolja, što se i dogodilo tokom treće četvrtine.

Upravo je tokom ove deonice stekla novu maksimalnu prednost, +18, pre svega zahvaljujući trojkama.

Prvu je ubacio Ognjen Dobrić, da bi onda počeo da rešeta Kampaco, pogodivši tri vezane, kojim su crveno-beli praktično prelomili susret.

MZT je istrošio kompletan napadački arsenal i u trećoj deonici postigao samo osam poena, preko Mićovića i Vojdana Stojanovskog.

Kampaco je u samom finišu opet dodao gas, u svakom smislu, stigao nadomak dabl-dabla, a Zvezda je rutinski sačuvala ogromnu prednost.

Zvezda će 15. januara gostovati Budućnosti, dok će MZT dan kasnije igrati protiv Partizana u Beogradu.

 


Be the first to comment on "KAMPACO DOMINIRAO: Zvezda DEMOLIRALA MZT!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*