PARTIZAN BEZ NOVOG ČUDA: Barselona odnela pobedu iz PAKLA Arene!

Partizan je najveći košarkaški hit Evrope, a nova epizoda košarkaškog spektakla bila je odigrana u prepunoj Beogradskoj areni.

 


Košarkaši Barselone savladali su Partizan sa 89:80 u 31. kolu Evrolige i tako, za sada, ostavili crno-bele bez Top 8.

Ključni faktor na susretu su bez ikakve dileme bile trojke Barselone, pre svega Nikole Mirotića koji je uvek pronalazio način da pogodi u trenutku kada se meč lomio.

 


Partizan je pretrpeo 14. poraz u sezoni, ali će zadržati sedmo mesto, sada sa skorom 17-14. Crno-beli su tako propustili priliku da možda već u ovom kolu osiguraju plasman u plej-of Evrolige, ali novu će imati već u petak kada u “Štark Arenu“ dolazi Real Madrid.

Barsa je tako stigla do 21. pobede i nastavila borbu za prvo mesto pred plej-of, a Partizan je propustio priliku da možda već u ovom kolu ozvaniči svoj plasman u plej-of.

Od samog početka meča Barselona je rezultatski diktirala tempo, predvođena šuterski raspoloženim Laprovitolom koji je već u prvih deset minuta stigao do 11 postignutih poena, bez promašaja iz igre.
Uz njega je počeo da se ističe i Jan Veseli koji je u prvom kvartalu vezao šest poena, ali Partizan nije dozvoljavao da prednost gostiju bude veća od pet-šest poena razlike.

Ulazak Dantea Egzuma je promenio tok utakmice, pogotovo od početka drugog kvartala kada je sjajni Australijanac vezao deset poena, što je uz trojku Smailagića omogućilo Partizanu da dođe do prvog vođstva na utakmici i vrlo brzo je to vođstvo iznosilo pet poena prednosti u korist Pattizana – 32:27.

Izgledalo je da Partizan potpuno preuzima kontrolu dešavanja na terenu, nesto kasnije je preko Pantera uvećao svoju prednost i na 40:32, ali onda počinje veliki pad u igri crno-belih.

Najpre je Barselona uspela da u finišu druge četvrtine sa pet vezanih poena Higinsa priđe na samo poen zaostatka – 45:44 i tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme.

Međutim, treća četvrtina počela je košmarno za Partizan. Crno-beli su potpuno zaustavljeni u napadu, na drugoj strani Barsa je imala sve više raspoloženih igrača, pa su gosti za šest minuta igre u trećem kvartalu napravili seriju 17:4, za vođstvo od 61:49.

Na sve to je došlo i nekoliko problematičnih sudijskih odluka na štetu Partizana, što je izazvalo bes i igrača Partizana, i trenera Obradovića, a pogotovo navijača koji su u tim trenucima još glasnije počeli da pružaju podršku svom timu.

Tek tada je Partizan nagovestio “buđenje“ u napadu, a poenima Egzuma sa linije penala crno-beli su prišli na 61:53.

Ta razlika je ostala do kraja trećeg kvartala, pa se u poslednjih deset minuta ušlo rezultatom 66:58.

Crno-beli zatim prilaze i na 66:63, ali posle tajm-auta gostiju Mirotić pogađa trojku za Barsu i zaustavlja taj nalet crno-belih, pa se nedugo zatim gosti vraćaju na osam poena prednosti.

Nije se predavao Partizan, pre svih Dante Egzum koji na šest minuta pre kraja pogađa novu trojku za 71:68 i vraća rezultatsku neizvesnost u ovaj meč.

Ali, crno-beli su u odbrani sve teže izlazili na kraj sa izvanrednim Nikolom Mirotićem koji ne samo da je postajao sve efikasniji, nego je svoju dominaciju upotpunio i velikim brojem skokova, pa je na četiri i po minuta pre kraja Barselona vodila sa 78:70.

Nade crno-belih u preokret potrajale su sve do ulaska u posldnja dva minuta, kada je Satoranski pogodio trojku za 81:71 i postalo je jasno da će Partizan večeras prekinuti seriju pobeda.

Laprovitola je sa 23 poena i 7 asistencija bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Mirotić je upisao 19 poena, uz osam skokova, a Nikola Kalinić četiri poena.

U Partizanu ubedljivo najefikasniji Dante Egzim sa 24 poena, Kevin Panter je upisao 16, a podbacio je Matijas Lesor koji je meč završio sa pet poena i šest skokova.

Utakmici su prisustvovali i naši fudbalski reprezentativci Dušan Vlahović, Nikola Milenković i Strahinja Pavlović, ali i nekadašnji košarkaš, kasnije i predsednik Partizana, Nikola Peković.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "PARTIZAN BEZ NOVOG ČUDA: Barselona odnela pobedu iz PAKLA Arene!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*