LUPIO I OSTAO ŽIV: Partizan bi imao MINIMALNE šanse za TOP 8 da je…

FOTO: Euroleague

Košarkaši Partizana su pred sjajnom publikom u „Štark areni“ posle velike drame savladali Fenerbahče rezultatom 85:84 u okviru 7. kola Evrolige.

Poznati srpski košarkaški stručnjak Vlade Đurović na zanimljiv, ali pomalo i šokantan način prokomentarisao je ovaj trijumf Parnog valjka.

 


Naime, on smatra da bi crno-beli ostali samo sa malim šansama za plasman u TOP 8 da nisu uspeli da pobede turskog velikana.

– Neverovatna i velika pobeda. Partizan je neke utakmice gubio na ovaj način, nesrećno, i sada mu se to vratilo. Mnogi će reći da ima još da se igra, ali da je Partizan izgubio i ovo, imao bi minimalne šanse da uđe među osam. Nije još ništa rešeno, mnogo ima da se radi za oba srpska kluba. Pričao sam sa nekim ljudima u kafiću, moje mišljenje je da je meč rešio Danilo Anđušić. U poslednjoj deonici uhvatio je skok u napadu, vratio Dožeru za trojku, pa dao jednu pored Itudisove klupe. Dao je i dva penala, imao asistenciju za zakucavanje Smailagića. Uradio je dosta toga dobrog – rekao je Đurović, a prenosi „Telegraf“.

On se složio sa Željkom Obradovićem koji je posle meča sa Fenerom kritikovao igru Tristana Vukčevića u fazi odbrane.

 


– Tristan? Slažem se sa Željkom u potpunosti. Nije promašio nijednu loptu, pogodio je i penale, dvojke i trojke, baš kao u Splitu. Dugo ne igra i onda na pitanje zašto je sjajan u napadu, a odmaže u odbrani. Ne mogu da verujem, ta visina, raspon ruku, to je nešto kao Vembanjama. Nije toliko visok, ali ima raspon da je to strašno. Umesto da lupi dve-tri rampe, da ima sedam-osam skokova… Njegov otac Duško je bio sjajan košarkaš u Grčkoj, ovaj mali je viši od njega. Morao bi da razgovara sa njim. Odbrana nije filozofija, to je stvar volje. Žao mi ga je, uzalud gubi vreme, kad ga vidim na klupi ili iza, praktično u publici kao 13. igrač, mene srce boli – zaključuje iskusni trener.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*